Partizan na domaćem terenu napada Škendiju

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na domaćem terenu napada Škendiju

Fudbaleri Partizana od 20.45 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuju Škendiju iz Tetova.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je juče da će crno-beli u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona iz svih oružja napasti odbranu makedonske Škendije.

"Uvek su prve utakmice najvažnije i najneizvesnije, ali mi smo favoriti i sigurno ćemo ih napasti iz svih oružja. Uz svo poštovasnje prema protivniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mislim da smo kvalitetniji tim, imamo iskustvo igranja u Evropi, jače prvenstvo i na osnovu tih parametara zaključujem da smo u prednosti" rekao je Stanojević.

On je otkrio da će svojim igračima savetovati i da budu strpljivi.

"Nećemo žuriti da povedemo u petom minutu jer se posao sigurno ne završava u Beogradu. Tražiću da uspostavimo naš prepoznatljiv stil igre. Pa, čak i ukoliko primimo gol nije strašno jer sam uveren da možemo da postignemo mnogo više pogodaka od protivnika".

Stanojević je rekao da nema nikakvih dilema oko sastava tima i pozvao je navijače da u što većem broju ispune tribine u Humskoj.

"Da bi što više navijača došlo na otvaranje sezone odlučili smo da nijedan pripremni meč ne odigramo pred otvorenim tribinama. Želim da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da na terenu damo maksimum i pridobijemo njihove poverenje. Ako ne kvalitetom, onda bar fanatičnom borbom ".

Trener Partizana veoma dobro je upoznao vrline i mane makedonskog šampiona.

"Imaju dva veoma opasna napadača koji malo učestvuju u odbrani, a posebno su nezgodni kada protivnik izgubi loptu. Moramo da budemo obazrivi u tim trenucima", poručio je Stanojević.

Partizan bi protiv Škendije trebalo da igra u najjačem sastavu pošto je iz Brazila stigao sertifikat za napadača Eduarda.

Škendija s optimizmom dočekuje meč sa Partizanom

Trener makedonskog fudbalskog prvoligaša Škendije Ćeti Osmani izjavio je da s optimizmom očekuje meč drugog kola kvalifikacija Lige šampiona protiv Partizana.

"Partizan je favorit, ali u fudbalu je sve moguće. Nećemo se predavati. Uostalom, pokušaćemo da pobedimo, ali nećemo biti nezadovoljni ni nerešenim rezultatom, ili minimalnim porazom", rekao je Osmani na konferenciji za novinare..

On je napomenuo da je Škendiji ovo prvi nastup u Evropi.

"Pripremili smo se najbolje što smo mogli i sutrašnju utakmicu očekujemo maksimalno spremni. Za nas je ovo prvi nastup u Evropi i bitno je kako ćemo se predstaviti", rekao je trener Škendije i dodao će njegov tim igrati "oslonjen pre svega na kolektivni, a ne na pojedinačni kvalitet".

Fudbaler Škendije Nebi Mustafi je poručio da je prednost makedonskog tima činjenica da su igrači pretežno mlađi i "žele da se dokažu".

On je istakao da je svakako otežavajuća okolnost što navijači Škendije neće biti na tribinama ali to "može da bude dobra stvar, jer se na taj način izbegavaju incidenti, zbog kojih bi utakmica izgubila smisao".

Potpredsednik Škendije Idriz Ibiši rekao je da je "revoltiran odlukom UEFA da zabrani navijačima Škendije dolazak u Beograd".

"Škendijini navijači su se popravili u poslednje vreme i ne prave incidente. Revoltirani smo zbog odluke da im se zabrani dolazak. Fudbal je sport, a ne politika", rekao je Ibiši.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.