Partizan na čelu Superlige

Izvor: RTS, 27.Mar.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na čelu Superlige

Posle današnje pobede fudbaleri Partizana prenoćiće na prvom mestu na tabeli Jelen Superlige. Da li će tu i ostati zavisiće od sutrašnjeg derbija izmeĆu Crvene zvezde i Vojvodine.

Šampion Srbije nije se, međutim, proslavio protiv novajlije u ligi, a do pobede je došao tek u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je posle kornera Marko Jovanović doneo crno-belima dragocena tri boda. 

Crno-beli su poveli u šestom minutu golom Klea, na asistenciju Marka Lomića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je bilo i u prošlom kolu, protiv Vojvodine. Ovo je, inače, četvrti put u prolećnom delu sezone da Partizan postiže gol u prvih šest minuta utakmice.

Partizan sada ima bod više od Crvene zvezde, koja sutra dočekuje Vojvodinu.

Subotički Spartak zadržao je treće mesto na tabeli, pošto je na svom terenu pobedio "fenjeraša" Čukarički sa 1:0. Isti broj bodova ima i OFK Beograd, koji je u gostima pobedio OFK Beograd sa 1:0. "Romantičari" su četvrti jer imaju slabiju gol razliku od Spartaka.

Petoplasirana Vojvodina sutra gostuje Crvenoj zvezdi. Metalac je zadržao neočekivanu šestu poziciju na tabeli trijumfom nad Mladim radnikom na svom terenu od 1:0.

Napredak je kod kuće zabeležio veliku pobedu nad Borcem od 2:0, posle koje je izašao iz opasne zone. Oba gola za Kruševljane postigao je Predrag Vujović.

Jagodina je kod kuće pobedila kulski Hajduk sa 2:0 i tako došla na sedmo mesto. Utakmica je završena sa 20 igrača na terenu, pošto su isključeni Zlatko Zečević iz domaće, i Duško Dukić iz gostujuće ekipe. Kuljani sada imaju samo bod više od pretposlednjeg Rada, koji sutra dočekuje Javor.

Rezultati utakmica 21. kola fudbalske Super lige Srbije i strelci:

Smederevo - OFK Beograd 0:1

Žeravica 18'

Spartak - Čukarički 1:0

Popović 70'

Metalac - Mladi radnik 1:0

Jakšić 48'

Napredak - Borac 2:0

Vujović 25', 32'

Jagodina - Hajduk 2:0

Marjanović 44', Bojović 81' (p)

BSK - Partizan 1:2

Obrovac 71' Kleo 6', Jovanović 90'

Sutra igraju:

Rad - Javor

Crvena zvezda - Vojvodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.