Partizan na Karaburmi brani titulu

Izvor: Politika, 29.Mar.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na Karaburmi brani titulu

Šampion od 14.30 časova gostuje OFK Beogradu bez Ninkovića, Lazovića i Trajkovića. – Volkov i Obradović se vraćaju u tim

Pred 117. mali gradski derbi sa OFK Beogradom, koji se danas od 14.30 časova igra na Omladinskom stadionu na Kraburmi, u Humskoj ništa novo. Želje fudbalera i stručnog štaba Partizana su da produže seriju pobeda nad popularnim „romantičarima“ i 16. u nizu uspešno nastave pohod ka sedmom uzastopnom šampionskom peharu.

– Želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da odbranimo titulu više nego bilo šta u ovom trenutku. Za to živimo, za to radimo, to je cilj za koji smo spremni i da damo žrtvu – izjavio je trener „crno-belih“ Marko Nikolić.

Partizan je na dosadašnjih 58 gostovanja gradskom rivalu zabeležio 32 pobede, 17 remija i pretrpeo devet poraza, uz gol-razliku 120:52. Njegovi igrači su poslednji put napustili Omladinski stadion pognutih glava pre više od 19 godina. Tog 11. marta 1995. OFK Beograd je pogocima Branka Milovanovića u 64. i Branimira Banjca u 68. slavio s 2:1, pošto je Savo Milošević u 83. prepolovio vođstvo protivnika. Radovali su se „romantičari“ nakon toga još dva puta pobedama sa po 1:0 (2005. i 2006. godine), ali na stadionu u Humskoj. U poslednjih 15 duela na oba terena „crno-beli“ su trijumfovali uz 43 data gola i samo sedam primljenih. Jesenas je bilo 2:0.

I pored toga što se Partizan s Karaburme poslednjih sedam puta vratio s celim plenom i što je razlika bodovna razlika između današnjih suparnika ogromna (28 bodova) Nikolić ističe da poštuje OFK Beograd:

– Nemam dilemu da će oni želeti pobedu, da će biti maksimalno motivisani i da će učiniti sve da je ostvare. Imaju veoma mlad tim, izuzetno talentovan i mogu da budu veoma nezgodan protivnik. Njihovi rezultati ne prate igru koju prikazuju. Biće jači za Paločevića, Planića i Čavrića, koji nisu igrali u polufinalu Kupa protiv Jagodine.

Strateg „crno-belih“ naglašava da na terenu postoji i drugi tim:

– Idemo na Karaburmu gde nas očekuje još jedan derbi i još jedno finale. I mi smo veoma motivisani i jedva čekamo da utakmica počne. U seriji smo od četiri pobede, uz znatno poboljšanje igre

Veruje da će navijači šampiona ispuniti tribine i da će se igrači Partizana i na igralištu gradskog rivala osećati kao da igraju u Humskoj:

– Naš cilj u ovom susretu je jasan, a to je da igramo još bolje i da pobedimo.

Nikolić za duel na Omladinskom stadionu ne može da računa na kažnjene Nikolu Ninković, Danka Lazovića i požutelog Branislava Trajkovića. Tim je oslabljen u svakoj liniji, ali ohrabrenje šefu stručnog štaba „crno-belih“ predstavlja povratak Vladimira Volkova i Milana Obradovića, koji su preležali „žuticu“.

Đ. Smiljanić

-----------------------------------------------------------

OFK Beograd bi da sruši prvaka

Sa samo dva osvojena boda u poslednjih osam kola, od kojih jednim ovog proleća, OFK Beograd je dospeo u opasnu zonu, tako da je prinuđen da se u poslednjoj trećini prvenstva bori za opstanak u Superligi. Poslednji put je slavio pre tačno 140 dana, kada je na Omladinskom stadionu savladao Jagodinu s 3:2.

Povratnik na klupu „romantičara“ Zlatko Krmpotić uverava da će se njegov tim dostojno suprotstaviti favorizovanom rivalu:

– Znamo da šampion dolazi na Karaburmu da osvoji tri boda, ali i mi želimo isto. Ne opterećujemo se time što dolazi bez Lazovića, Ninkovića i Trajkovića, jer je poznato da ima dugačku klupu. Dobro je da imam na raspolaganju sve igrače, kao i da su pojedinci iskoristili šansu i nametnuli se u prethodnim utakmicama.

Pred duel sa prvakom kapiten OFK Beograda Nikola Vasiljević je izjavio:

– Ne pretimo Partizanu, ali ćemo igrati na pobedu. Tri boda bi nam mnogo značila, a da dođemo do njih moraćemo da izginemo na terenu. Pokazali smo da umemo da igramo dobro protiv favorita i zato verujemo da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat.

Đ. S.

objavljeno: 30.03.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRADSKI DERBI: Partizan na Karaburmi (14,30 – SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Mar.2014, 01:38

OFK BEOGRAD – PARTIZAN 17,30 (TV Arena 1). OFK BEOGRAD: Zečević, Vasilić, Vasiljević, Planić, Antonov, Zdjelar, Gajić, Ješić, Paločević, Dražić, Čavrić.. PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Volkov, Brašanac,  Drinčić, A. Živković, Ilić, Škuletić, Malbašić.. (FOTO:...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Prvak lako na Karaburmi

Izvor: Politika, 30.Mar.2014

Partizan savladao OFK Beograd s 2:0 (1:0). – Presudio autogol Vasiljevića, a zatim je Ilić postigao svoj 115. prvenstveni pogodak..Partizan je 33. put na 59 gostovanja OFK Beogradu odneo ceo plen i 17. put zaredom savladao gradskog rivala. Ovog puta na Omladinskom stadionu je pobedio s 2:0 (1:0)...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.