Partizan može da registruje Oumarua, ali Kamerunac ne može da igra!

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan može da registruje Oumarua, ali Kamerunac ne može da igra!

Posle odlaska Miloša Jojića u Dortmund, Partizanovi pikovi su Abubakar Oumaru i Stefan Babović. Ipak, mnogi su postavili pitanje hoće li Kamerunac moći da bude registrovan za crno-bele.
(FOTO: O. Ademovski)
U Pravilniku o registraciji istakutom na sajtu Fudbalskog Saveza Srbije (FSS) u članu 10 jasno piše:
„Igrač mora biti registrovan u savezu kako bi igrao za klub kao profesionalni fudbaler ili amater. Samo registrovani igrači imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pravo nastupa u organizovanom fudbalu.
Činom registracije, igrač je saglasan da će poštovati statute i pravilnike FIFA, UEFA i FSS.
Igrač u isto vreme može biti registrovan samo za jedan klub. Igrači smeju biti registrovani za najviše tri kluba tokom jedne sezone. Tokom ovog perioda, igrač jedino ima pravo nastupa za dva kluba na zvaničnim utakmicama.
U svim okolnostima, mora se uzeti u obzir sportski integritet takmičenja, posebno da igrač ne sme da igra u zvaničnim utakmicama za više od dva kluba koja se takmiče u nacionalnom prvenstvu ili kup takmičenju tokom iste sezone.“
Abubakar Oumaru je sezonu počeo u Vojvodini, a nastavio u belgijskom Beverenu. Partizan (ili bilo koji drugi tim) bio bi mu treći ove sezone, te Kamerunac može da bude registrovan.
Međutim, iako Oumaru za Vojvodinu nije odigrao ni jedan zvanični meč u Jelen Super ligi, nastupao je samo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Samim tim, nema pravo nastupa za crno-bele u domaćem šampionatu!
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan potvrdio: Oumaru ne može da igra za nas

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2014, 10:10

  Abubakar Oumaru ove zime sigurno neće obući dres Partizana. Mada su šef struke Marko Nikolić i sportski direktor Albert Nađ želeli da vide kamerunskog napadača među crno-belima izvesno je da od tog posla nema ništa. Makar do letnjeg prelaznog roka. Tako kaže FIFA pravilnik, na osnovu kojeg...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.