Partizan me je dva puta zvao, Zvezda nije imala para

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 15:53

"Partizan me je dva puta zvao, Zvezda nije imala para"

Jedan od retkih kvalitetnih igrača koji nije igrao, niti za Partizan, niti Crvenu zvezdu, jeste Miljan Pavković.

Karijeru je bivši plejmejker gradio u dresu leskovačkog Zdravlja, Vojvodine, Budućnosti, Hemofarma, Radničkog iz Kragujevca i Igoeee, kao i Nimburka i Lijetkabelisa.

Desetak godina nakon kraja karijere, Pavković se bavi trenerskim poslom.

U intervjuu za podgoričke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Vijesti" je otkrio kako su dva puta propale mogućnosti da zaigra za Partizan Duška Vujoševića.



"'Bile su dve prilike da igram u Partizanu. Odmah posle Zdravlja je bila opcija da pređem kod njih. Međutim, tada je Dule Vujošević odlučio da je bolje da napravim manji korak, pa sam otišao u Vojvodinu, koja je bila dobar tim, borila se za titulu. Druga opcija je bila posle Hemofarma, ali nismo uspeli da se dogovorimo",
rekao je Pavković.

A kada je u pitanju Crvena zvezda?



"Što se tiče Zvezde, nikada nisam imao njihovu ponudu. Ona je tada imala finansijskih problema, menjala timove i trenere. U tom trenutku je Hemofarm bio mnogo bolja opcija, sa većim ambicijama, igračima, koji su bili reprezentativci - Stefanom Markovićem, Milanom Mačvanom, Bobanom Marjanovićem... Bilo je realnije da odem u Hemofarm'',
izjavio je Pavković.

Prokomentarisao je, između ostalog, i mogući ulazak Dubaija u ABA i Evroligu.

''To ćemo tek da vidimo. Dubai prvi put dolazi na viši nivo. Ne može sve parama da se kupi. Mora neka organzicija da bude, da klub stane na noge, pa kasnije da se napravi nešto ozbiljnije. Dubai, ako uđe, ući će sa velikim finansijama. Od starta će biti u ozbiljnoj borbi, ali ne može da ugrozi Zvezdu i Partizan. Spominje se i Kluž, koji je u Rumuniji dugi niz godina prvak. Mislim da ako oni uđu, da će da budu konkurentni'', podvukao je Pavković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.