Partizan lako sa Vošom

Izvor: MVP.rs, 19.Feb.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan lako sa Vošom

Crno-beli u polufinalu KRK.

Nakon što je Vršac senzacionalno izbacio favorizovane Valjevce u prvom četvrtfinalu nacionalnog Kupa, mnogi su očekivali da će još jedan KLS predstavnik namučiti svog ABA rivala. Ipak, Partizan NIS nije dopustio ni gram nade košarkašima Vojvodine Srbijagas i rutinski je odradio posao za plasman među 4 najbolja tima turnira u Nišu (81-54).

Već od samog početka Beograđani >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su pokazali da neće biti opuštanja. Izašli su na teren izuzetno motivisani i svojom prepoznaljivom odbranom su prosto zatvorili sve prilaze ka košu. Vojvodina nije imala čime za odgovori na tu agresiju, i posle nekoliko minuta bilo je 7-0. Vojvodina je u tim momentima održala priključak sa dve trojke Jovana Novaka, ali bilo je jasno da neće imati puno šanse u pozicionoj igri protiv atletski dominantnog rivala.

Duško Vujošević nije previše forsirao svoje igrače i ravnopravno je delio minutažu na sve nosioce, a kasnije i na igrače koji veći deo sezone provode na klupi. Stoga tim očekivano nije pronašao pravi ritam u napadu, međutim svejedno su na konto jake odbrane i kontranapada do poluvremena izgradili 16 poena prednosti.

Napadački post je prekinut u trećoj četvrtini kada su počeli ulaziti šutevi spolja, i tu se videla sva razlika u kvalitetu ova dva tima. Partizan je pogađao iz svih pozicija, a posebno raspoložen je bio kapiten Dragan Milosavljević. Kada je razlika otišla na preko 20 poena, to je bio znak da trener crno-belih krene sa odmaranjem nosilaca i sa pružanjem šanse mlađim igračima. Posebno je bitno pomenuti solidnu partiju Bože Đumića koji je u svojoj drugoj zvaničnoj utakmici za Partizan odigrao sasvim korektno protiv svog bivšeg kluba.

U poslednjoj četvrtini Vojvodina je očekivano dobila nešto više prostora u napadu i to je iskorišćeno da se ublaži poraz, ali generalno ostao je dojam da Novosađani nakon gubljenja već pomenutog Đumića i do skoro prvog pleja Stefana Pota nisu više tako opasni kao u prvom delu sezone.

U laganoj pobedi srpskog šampiona Aleksandar Pavlović je ubacio 14 poena, Milosavljević je dodao 11 a Đumić 10. Crno-belima sada ostaje da se odmore do subote kada će igrati polufinale protiv pobednika meča Crvena zvezda Telekom - Konstantin. Na drugoj strani Vojvodina je pokušala da pruži što veći otpor, međutim jasno je da je Partizan za sada njima preveliki zalogaj, i ostaje im da se posvete finišu našeg prvenstva gde će pokušati da zadrže jedno od prva četiri mesta koja vode u Superligu. U skromnoj predstavi pred niškom publikom pomenućemo samo Radoša Šešliju koji je ubacio 9 poena i Novaka sa pola koša manje.

(foto: ABA league)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.