Izvor: Politika, 24.Sep.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: kriza u realizaciji

Za razliku od prvog dela sezone u kojem je problem bila odbrana, Partizanovi fudbaleri sada imaju muke u napadu

Da Rad peti put u klupskoj istoriji ode sa stadiona Partizana neporažen u prvenstvenoj utakmici (ima jednu pobedu, a 24 poraza) verovatno je uticao i potez rukovodstva „građevinara” iz finiša letnjeg prelaznog roka, da Nemanju Mihajlovića ne proda „crno-belima” već njihovoj filijali Teleoptiku. Principijelna odluka kluba sa Banjice koji ne želi direktno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pojačava Partizan i Zvezdu, tako je do januara odložila debi 19-godišnjeg napadača za šampiona, koji je u poslednja dva superligaška susreta vapio za boljom realizacijom...

Partizan u prvih mesec i po sezone nije prošao bolje, pre svega u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog nedostatka rešenja u odbrani, ali na poslednja dva meča na svom terenu protiv Radničkog (0:0) i Rada (1:1) ceh je platio slaboj efikasnosti. U tih 180 minuta imao je 35 šuteva od kojih 18 u okvir gola, a jedini je pogodio Božinov iz blizine...

Među najlošijima je bio junak trijumfa protiv AZ Alkmara Abubakar Umaru, koji je protiv Rada imao šansu utakmice, kada je izašao sam pred golmana Budakovića i čekao i čekao, dok nije izblokiran. I protiv Zvezde se videlo da Kamerunac ima teškoća kada ne može da dejstvuje „iz prve”.

Andrija Živković i Umaru su u dosadašnjem toku sezone izvesno najbolji pojedinci „crno-belih” i bez njihovog učinka teško da se može do priželjkivanih rezultata. Posle problema sa povredama Božinov je pokazao reakciju, koja za sada nije dovoljna, kao ni talenat svetskog omladinskog šampiona Ivana Šaponjića kojem nedostaje pre svega snage u duel-igri.

Do nedavno je utisak velikog dela publike bio da je napad mnogo bolji od odbrane, koja deluje kao da se polako stabilizuje posle dovođenja pojačanja na levom beku. Naravno, i dalje kao greška ostaje to što igrač na toj poziciji nije doveden pre duela sa BATE Borisovim.

I bez miliona koje bi obezbedila eliminacija Belorusa u plej-ofu za Ligu šampiona, Partizan je letos zaradio dovoljno da bolje iskoristi prelazni rok, iz kojeg je izašao sa recimo samo jednim fudbalerom koji je klasičan defanzivni vezni. Potreba za većim angažovanjem na tržištu javila se i zbog kupovina Crvene zvezde, koja je onih dana kada je Partizan slavio izbacivanje Steaue, prolazila kroz velike unutrašnje potrese.

Zbilja je neobično da su „crno-beli” u prelaznom roku imali minimalna ulaganja u odnosu na „crveno-bele” čiji je dug višestruko veći, ali ostaje da se vidi da li će se to dugoročno pokazati opravdanim.

----------------------------------

Vukotić predsednik Omladinske škole Partizana

Fudbalski klub Partizan postavio je Momčila Vukotića (65) za predsednika svoje omladinske škole. Legendarni igrač „crno-belih” je do nedavnog odlaska u penziju bio direktor škole.

– Prihvatio sam novu ulogu, da bih pomogao klubu. Sa ljudima koji će sada operativno voditi školu, trudiću se da ona ostane nosilac kakav je bila do sada – rekao je Vukotić na promociji u luksuznom ambijentu hotela „Cepter apart”.

----------------------------------

Vučelić bez komentara za aktuelnu situaciju

Posle promocije Momčila Vukotića, novinari su želeli da razgovaraju sa Miloradom Vučelićem o aktuelnoj situaciji u taboru „crno-belih”, koji posle deset kola zaostaju devet bodova za Zvezdom. Potpredsednik Partizana nije bio raspoložen za izjavu na tu temu, za razliku od izlaganja koje je imao tokom medijske konferencije. Tom prilikom je osim o Vukotićevim kvalitetima govorio i o zajedničkoj strasti za pušenjem.

– Pušenje nije za preporuku, ali možda ne bi sve trebalo da bude savršeno. Oni koji puše imaju blizu žar, vatru, nose nešto božansko – pričao je, pored ostalog Vučelić, šokiranim novinarima...
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.