Partizan, košarka, Evroliga: Real uzvratio udarac crno-belima, igraće se četvrta utakmica

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 22:41

Partizan, košarka, Evroliga: Real uzvratio udarac crno-belima, igraće se četvrta utakmica

Četvrta utakmica serije igra se u četvrtak, 4. maja, takođe u Beogradu. Tim koji ostvari tri pobede plasiraće se na završni turnir najboljeg evropskog klupskog takmičenja.

Košarkaši madridskog Reala pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 82:80 i smanjili na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Utakmica je bila proglašena za meč visokog rizika posle opšte tuče u finišu prethodnog susreta odigranog u Madridu 27. aprila.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će u četvrtak biti jači za centra Matijasa Lesora, a Real za Gabrijela Deka, pošto su obojica odradila jedan meč suspenzije.

Partizan je odlično počeo utakmicu i predvođen izraelskim plejmejkerom Jamom Madarom stigao do 15 poena prednosti (37:22).

Gosti su, međutim, u drugoj deonici korak po korak počeli da tope prednost zahvaljujući centru Valteru Tavaresu koji je bio njihov najefikasniji igrač.

Do kraja poluvremena, Real je stigao na tri poena zaostatka i najavio uzbudljiv nastavak utakmice.

Madriđani su u nastavku meč potpuno preuzeli kontrolu utakmice, ponajviše zahvaljujući plejmejkeru Najdželu Vilijamsu Gosu.

Gos, nekadašnji igrač beogradskih crno-belih, delovao je nezaustavljivo i Madriđani su zasluženo stigli do pobede.

Drugi meč četvrtfinalne serije u Madridu obeležila je odlična igra Partizana, ali i opšta tuča na terenu minut i 40 sekundi pre kraja.

Serhio Ljulj, igrač Reala, napravio je grub prekršaj na kapitenu Partizana Kevinu Panteru, posle čega je došlo do koškanja njih dvojice.

Potom je igrač Reala Geršon Jabusele rvačkim zahvatom oborio Partizanovog Dantea Egzuma, koji je povredio tetivu, a zadobio je i posekotinu na ramenu.

Sudije su prekinule utakmicu, pa je Partizan pobedio 95:80 koliko je u trenutku prekida pisalo na semaforu, a Egzum je uz pomoć saigrača izašao sa terena.

U opštem metežu igrači su se tukli, a zatim su na teren izašli redari i policija i razdvojili igrače koji su se povukli kod klupa dok su sudije pregledale snimke.

Ljulj je na Tviteru objavio da preuzima odgovornost za incident.

"Ovako nešto ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Preuzimam odgovornost za taj grubi prekršaj koji je izazvao katastrofu koja je usledila. Izvinjavam se svim ljubiteljima košarke", napisao je Ljulj.

Na objavu Ljulja, reagovao je Panter, spustivši loptu.

"Potpuno je razumljivo da su emocije jake, hajde da nastavimo da igramo košarku kao do sada", napisao je igrač Partizana .

Partizanu i Egzumu se izvinio se i Jabusele, napisavši na Instagramu da se "duboko kaje".

Pogledajte video

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan, košarka, Evroliga: Real uzvratio udarac crno-belima, igraće se četvrta utakmica

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2023

Četvrta utakmica serije igra se u četvrtak, 4. maja, takođe u Beogradu. Tim koji ostvari tri pobede plasiraće se na završni turnir najboljeg evropskog klupskog takmičenja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.