Partizan konačno slavio u Solnoku

Izvor: B92, 04.Okt.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan konačno slavio u Solnoku

Košarkaši Partizana NIS čestitali su sebi rođendan i počeli novu sezonu u ABA ligi pobedom nad Solnokom 60:55 (10:11, 19:14, 15:12, 16:18).

Crno-beli su odigrali sa dosta varijacija u igri u Mađarskoj, ali više nego solidno s obzirom da su bili bez Dragana Milosavljevića, Eda Murića i Andreje Milutinovića,

Partizan su do pobede nosili Mihajlo Andrić sa 13 i Milenko Tepić sa 11, uz 7 skokova. Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najkorisniji igrač crno-belih bio je Boris Dalo sa 7 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

Odličan je bio i Nikola Milutinov sa 9 poena i 8 uhvaćenih lopti. Solnok su predvodili Vojvoda sa 18 poena i 10 skokova, te Stefan Sinovec sa 17 poena.

Oba tima su tromo počela meč, u prvih pet minuta viđena su samo dva koša, oba od Partizana koji stiže do 10:3, ali Solnok u poslednjem minutu preokreće za prednost nakon prvog perioda.

Crno-beli se brzo vraćaju u ritam i predvođeni Tepićem i Daloom stižu do 14 poena prednosti (29:15), ali Sinovec i Brkić sa tri trojke vraćaju Solnok u meč (29:25).

Partizan se vraća u svoj ritam te poenima Andrića i Tepića stiže do 38:25, ali se Mađari opet vraćaju u igru krajem perioda te smanjuju na 44:37 pred poslednih deset minuta igre.

I ovaj period je bio kao prethodna dva, crno-beli bolje igraju u prvoj polovini četvrtine te trojkom Marinkovića dolaze do novih +13, ali opet padaju pa Sinovec, Džons i Vojvoda smanjuju na 55:51.

Ipak, Gagić i Milutinov kombinuju za važan koš Partizana koji u penal završnici uspeva da sačuva vođstvo i konačno posle dva poraza slavi u Mađarskoj.

U sledećem kolu, u sredu, Partizan će imati premijeru pred svojim navijačima, dočekuje Krku, koja je u prvom kolu savladala Cedevitu.

S obzirom da ne igra Edo Murić, na ovom meču se najviše očekuje od Milenka Tepića, te od Vanje Marinkovića, za koga se pretpostavlja da će biti naslednih Bogdanovića.

Oba tima su loše otvorila meč, nekoliko grešaka i promašaja, pa nema poena u prva dva minuta. Tek u trećem minutu Đorđe Gagić je probio led, ali je nastavljeno u istom ritmu. Mađari su lako gubili lopte, a crno-beli promašivali, pa je to bio jedini koš u prvih pet minuta. Na isteku petog minuta Tepić postiže novi koš, a nakon još nekoliko loših napada Solnoka, Marinković proigrava Milutinova koji polaže za 6:0.

Konačno nakon sedam očajnih minuta Strahinja Milošević postiže prvi koš za domaćina, ali crno-beli novim koševima iz reketa, preko Bezbradice, održavaju prednost (10:3). Međutim, crno-beli su očajno odigrali polednji minut perioda, a razigrao se Stefan Sinovec koji sa pet poena kreira preokret Solnoka na 11:10 posle prve četvrtine.

Crno-beli se brzo vraćaju u ritam, Tepić pogađa za novi preokret, a potom Boris Dalo trojkom i košem iz kontre donosi crno-belima 19:13, a zatim Tepić novim košem odvodi Partizan na +8. Srpski šampion nastavlja u odličnom ritmu te koševima Andrića i Aranitovića stiže do prve dvocifrene prednosti na meču (25:15).

Velika prednost Partizana potpuno je uništila igru domaćina, igrači Solnoka su pravili početničke greške, lako gubili lopte i nerezonski šutirali, što crno-beli maksimalno koriste i koševima Aranitovića i Bezbradice povećavaju prednost na 29:15.

Beogradski tim opet loše igra u završnici četvrtine, pa Brkić sa dve, te Vojvoda trojkom u poslednjoj sekundi od tablu vraćaju Solnok u meč, smanjivši na 29:25 na poluvremenu, u korist Partizana.

Crno-beli opet sjajno otvaraju period, prave mini-seriju u prva tri minuta kojom stiču devet poena prednosti (34:25). Solnok je opet ušao u crnu zonu, nije imao rešenja u napadu, pa Partizan trojkom Andrića stiže do +13. Novom trojkom mladog beka, te još jednom Tepića, crno-beli održavaju prednost, ali Sinovec sa dve u nizu vraća Solnok na 44:37, pred poslednjih deset minuta.

Milutinov košem otvara poslednji period, a prvom trojkom na meču mladi Marinković vraća Partizan na +13. Partizan ne uspeva da u potpunosti iskoristi seriju grešaka domaćina i dodatno poveća vođstvo, što Mađari kažnjavaju. Sinovec, Džons i Vojvoda pokreću seriju kojom Solnok smanjuje na 55:51, dva minuta pre kraja meča.

Ipak, centri Partizana prelamaju meč već u sledećem napadu, Gagić pronalazi Milutinova koji lako polaže za 57:51, a u penal završnici crno-beli stižu do pobede sa 60:55.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.