Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 17:00

Partizan kliknuo „refresh“

Reprezentativna pauza prijala je crno-belima koji su dobili i „pojačanje“

Reprezentativna pauza prijala je Partizanu. Imali su igrači Saše Filipovskog vremena da se odmore od utakmica, da vredno rade na treninzima, te da čitav tim postane kvalitetniji za "pojačanja" u vidu povratka Alekseja Nikolića, ali i oporavka određenog broja igrača.

Crno-beli su pregrmeli strahovito tešku sedmicu sa utakmicama protiv Uniksa, Huventuda i Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezde, pa im je sigurno prijalo da rade sa novim trenerom i uspostave nove principe.

Ekipi se priključio Aleksej Nikolić koji inače ima ugovor do 2022. godine sa timom. Ognjen Jaramaz je krenuo da radi sa loptom, u tim se vratio i Erik Mika, Novica Veličković se oporavio od povrede, kao i Markus Pejdž. Ekipu je napustio Brajan Angola, tako da je i taj znak pitanja rešen. Na sve to, Vil Mozli je imao vremena da se dodatno oporavi od povrede skočnog zgloba, iako je on igrao poslednja tri meča.

Dvojica igrača su nedostajala na treninzima, nije bilo Nemanje Dangubića i Radeta Zagorca koji su bili sa reprezentacijom Srbije u Finskoj. Jako je dobro legao ovaj period Filipovskom i njegovim saradnicima, imali su „mini pripreme“ sa timom i mogli su da ukažu na sve propuste koje su primetili.

Zanimljiv je potez „dovođenje“ Nikolića. On je prošle sezone bio na pozajmici u Trevizu, odigrao je prilično dobro, dobio je minutažu koja mu je nedostajala, pa se može reći da osvežen dolazi u crno-bele, mada treba takođe dodati da je imao nedavno operaciju kuka, te da će mu biti potrebno vremena da se uigra i uđe u pravu formu.

Nikolić je možda baš ono što je crno-belima potrebno. Prvo – već ima ugovor pa crno-beli u ovoj nezavidnoj finansijskoj situaciji nisu morali da izdvajaju dodatni novac za njega. Drugo, igra dobro odbranu, a bilo je to potrebno ovom timu.

Neretko je Parni valjak dozvoljavao da mu se lako probije prva linija odbrane, a da o primljenim trojkama ne pričamo. To se najbolje videlo u derbiju. Nije Nikolić neko ko će ubacivati po pet trojki na utakmici, ali jeste neko ko može da donese čvrstinu i snagu. To je uvek dobro došlo. Pojačaće rotaciju na spoljnim pozicijama i videćemo koliko je napredovao u poslednjih godinu dana.

Imao sam dobru sezonu. Ono što sam tražio, to sam i dobio, a to su minuti na terenu. Mislim da sam ih dobro iskoristio. Ima još prostora za napredak i o tome i razmišljam. Bilo je bitno da steknem samopouzdanje na tim utakmicama, to mi je uspevalo. Nadam se da ću to da nastavim i ovde", rekao je Nikolić po dolasku i priključivanju treninzima.

Zajedno sa njegovim povratkom, tu je i onaj još bitniji povratak, a tiče se Ognjena Jaramaza. Popularni Jare je imao povređenu šaku, oporavljao se dugo i krenuo je konačno da radi sa loptom. Možda bi mogao da zaigra već protiv Mornara.

S obzirom da je u pitanju šuterska ruka, verovatno ni njegovi procenti isprva neće biti blistavi, ali sa Nikolićem i Jaramazom, Mekintajer i Gordić će dobiti mnogo lakši posao nego što su imali u prethodnim utakmicama. Dobiće i Filipovski širinu i dodatne opcije, pa će imati praktično četvoricu, sa Pejdžom i petoricu igrača, koji mogu da igraju sa loptom i organizuju igru sa niskih pozicija.

Na visokim pozicijama je situacija manje jasna. Veličković se oporavio, Mika takođe, mada Amerikanac nije oduševio u dosadašnjem mandatu među crno-belima. Stefan Janković je takođe u „limbu“, na treninzima je, ima ugovor do 2022. godine, ali ne igra. Nije igrao kod Vlade Šćepanovića, ne igra ni kod Filipovskog. Partizan je čak pratio stanje na tržištu kada je pozicija četiri u pitanju. Videćemo kako će se to sve završiti.

Angola je otišao, čini se da neće mnogo nedostajati crno-belima, a videćemo, koliko već protiv Mornara, kako će igranje za reprezentaciju i putovanje u Finsku uticati na fizičko stanje i formu Dangubića i Zagorca.

Sve u svemu, čini se da Partizan poslednji mesec ove teške 2020. godine čeka osvežen, odmorniji, sa promenama u sastavu, sa povratkom Nikolića i oporavljenim Jaramazom i Mikom. Na papiru to sve deluje pozitivno, kliknut je mali “refresh“. Ali, to je samo papir.

Crno-beli u ABA ligi ne smeju više da kiksaju, a čekaju ih i odlučujuće borbe za prolazak iz grupe Evrokupa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.