Partizan juri het-trik protiv Nimburka

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan juri het-trik protiv Nimburka

Partizanove putešestvije po istočnoj Evropi nastavljaju se u Češkoj, gde će domaći Nimburk danas (16) ugostiti aktuelne šampione NLB lige. Crno-beli u Nimburk stižu u veoma dobrom raspoloženju posle evroligaške pobede nad Prokomom, željni da uspešan niz rezultata nastave i na terenu debitanta u regionalnom takmičenju.

Trener srpskog šampiona Vlade Jovanović smatra da je posle značajne pobede u Poljskoj najbitnije ostati sa dve noge na zemlji i da je svaka euforija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ekipi zabranjena.

- Odigrali smo požrtvovano i borbeno prethodnu utakmicu, protiv veoma respektabilnog tima. Na osnovu te dobijene utakmice ne treba praviti euforiju i ocenjivati ovaj tim. Normalno, ne treba ga ni ocenjivati po utakmicama koje smo loše odigrali. Pravu sliku možemo da steknemo kada prođe neki period koji provedemo zajedno, uigramo se, tada je momenat kada možemo da ocenimo kvalitet ove ekipe i njene domete.

Iako su već nekoliko dana van zemlje, dobra strana napornog puta je što se crno-beli nalaze u Češkoj od četvrtka, pa je ekipa imala dovoljno vremena da se navikne na uslove u areni „Pardubice”.

- Nama je raspored doneo gostovanje u Češkoj, ekipi Nimburka koja je veoma stabilan i kvalitetan tim. Oni se godinama takmiče u Evrokupu. Ove sezone igrali su i kvalifikacije za Evroligu, ali nisu uspeli da se plasiraju u najelitnije takmičenje. Sastav ekipe je delimično i poznat javnosti s obzirom na to da su odigrali već šest kola u Jadranskoj ligi. Ono što je uvek potencijalna opasnost je činjenica da oni igraju samo jednu ligu za sada, jer Evrokup počinje u utorak. Ova liga je za njih bez rezultatskog značaja, jer i plasman na fajnal-for im ne donosi ništa. Takve situacije, kada protivnik nema rezultatskog imperativa, jako su opasne. Ali, ne samo zbog toga već i zbog činjenice da imaju jako kvalitetan tim, što su i dokazali kada su u prethodnom kolu na gostujućem terenu pobedili Cibonu - pohvalio je rivala Jovanović.

Centar Partizana Raško Katić smatra da neće biti lako igrati pred 10.000 domaćih navijača.

- Idemo na izuzetno teško gostovanje. Treniramo jako, trudićemo se da utakmicu pre svega odigramo bolje nego prethodnu, kao što će biti slučaj sa svakom sledećom. Nimburk je stvarno veoma kvalitetna ekipa, prognoze su nezahvalne. Biće puna dvorana, a poznato je da igraju pred 10.000 navijača - istakao je Katić.

Ginzburg: Uz navijače možemo pobediti Beograđane

Trener Nimburka Ronen Ginzburg pozvao je navijače da ispune dvoranu „Pardubice” i pruže timu bezrezervnu podršku protiv Partizana.

- Do sada su nas navijači nosili na svim mečevima kod kuće. Uz pakao koji mogu da stvore gostima na tribinama, nadam se da ćemo uspeti da pružimo dobru partiju. Savladati Partizan nikada nije lako, tako da ćemo morati da budemo agresivni od starta meča i moramo kontrolisati skok.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.