Partizan je spreman! Janković napisao pozivnicu Grobarima za Jang Bojs (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan je spreman! Janković napisao pozivnicu Grobarima za Jang Bojs (VIDEO)

Crno-beli u Ivanjici rutinski uzeli meru staroj mušteriji, 2:0 protiv Javora

U „kutiji šibica“ zapaljena je vatra optimizma za meč jeseni! Na majušnom i zbijenom stadionu pod Golijom, Partizan je odigrao najkvalitetniju partiju u poslednjih mesec dana, na pola slomio drvo javorovo i pokazao da spreman čeka daleko važniji susret sa Jang Bojsom. Domaćin je u nedeljnom susretu 17. kola Superlige poslužio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampionu države da pokaže mišiće i podseti kako je dovoljno jak i sposoban da razliku u klasi demonstrira na način koji to od njega očekuju Grobari. Rutnski - 2:0.

Teško da i sami navijači Parnog valjka mogu da se sete kad su njihovi miljenici ovako lako i bez stresa osigurali bodove kao protiv čete Vlada Jagodića. Za razliku od mečeva na kojima se mučio i do pobeda dolazio ili u finišu ili na gurku Saše Ilića, tim Miroslava Đukića je priredio publici u Ivanjici ugodno popodne i dobio sve što je tražio: bodove, sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, saznanje da u manje zahtevnim mečevima može i bez suspendovanog Evertona Luiza, zalet za Švajcarce i - Marka Jankovića.

Crnogorski reprezentativac odskočio je pred očima oko 2.000 gledalaca, postigavši dva identična gola. Ruku na srce, uz nehotičnu pomoć štopera domaćeg sastava, s tim da valja napomenuti da su i njegovi udarci bili dovoljno snažni, pa je lopta posle hitaca sa ivice kaznenog prostora menjala pravac tako što je pogađala Marka Kolakovića i Miloša Karišika, varala golmana Vladana Đogatiovića i tako ilustrovala razliku u stavu, ideji i snazi između neravnopravnih rivala, kojima je - to je tek posebna tema - glavni takmac danas bio užasan teren.

Janković je na gol čekao od 17. septembra, a onda je ove sedmice najpre lobom „zaključao“ utakmicu sa Radom, danas pogodio dvaput sa distance i na izmaku sata igre nagrađen je zasluženim aplauzima u trenutku kad ga je Đukić povukao iz igre kako bi ga sačuvao za četvrtak.

Taj prvi pogodak „desetke“ gostiju ubio je u pojam na trenutke ambiciozne fudbalere Javora, koji su u uvodnim minutima stvorili dve dobre situacije pred Stojkovićevim golom (Vulićević glavom otklonio opasnost ispred Sevića, pa Eliomar iz slobodnjaka tukao iznad prečke) i kad to nisu materijalizovali, a iz prve pretnje su poklekli, ishod meča se nazirao.

Dugo je trebalo Javoru da ustane iz nokdauna, oporavio se tek u finišu, zapretio udarcem rezerviste Milanovića, ali je golman gostiju bio na visini zadatka i omogućio Partizan da posle četiri meča na kojima je primao po gol konačno sačuva mrežu netaknutom.

Koliko im je to blatnjav i „isflekan“ teren dozvoljavao, crno-beli su odigrali daleko bolje nego u prethodnih pet superligaških kola, zabeleživši osmi uzastopni trijumf nad Javorom. I nastavili da pritiskaju Crvenu zvezdu kojoj su ponovi prišli na četiri boda minusa. Mogu konačno da budu zadovoljni i igrom, pa čak i brojem stvorenih prilika. Propuštali su ih Ožegović, Miletići - i bek i štoper - Tošić, Tavamba, rezervisti Đuričković i Suma...

Možda je za njih i bolje ako su municiju sačuvali za Jang Bojsa.



--------------------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 17. KOLO

JAVOR – PARTIZAN 0:2 (0:2)

/Janković 9, 37/


Stadion kraj Moravice

Gledalaca: 2.000

Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

Žuti karton: Jevtović (Partizan)

JAVOR (4-2-3-1): Đogatović - Terzić, Kornelijus, Kolaković (od 65. Cvetković), Amanović - Mitošević, Karišik - Eliomar, Milanović, Sević (od 51. Ilić) - Ivanovski (od 82. Obadović). Trener: Vlado Jagodić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Pantić, Jevtović - Tošić, Tavamba, Janković (od 61. Suma) - Ožegović (od 71. Đuričković). Trener: Miroslav Đukić.

SUPERLIGA, 17. KOLO:

Petak:

Mladost Lučani - Radnički Niš 2:2 (1:2)

/Simunović 7, Trifunović 75 - Stojanović 19, Pavkov 33pen/

Subota:

Crvena zvezda - Rad 6:1 (3:1)

//Pešić 4, 54, Boaći 20pen, 26, 63, 83 - Lutovac 41/

Napredak - Čukarički 1:2 (1:1)

/Đerić 21 - Kopitović 20, Bojić 37/

Vojvodina - Radnik 0:0

Voždovac - Bačka 2:0 (1:0)

/Pavlović 40, Luković 85pen/

Nedelja:

Javor - Partizan 0:2 (0:2)

/Janković 9, 37/

Zemun - Mačva 1:0 (1:0)

/Vučić 39 pen/

17.00: (1,30) Spartak (4,70) Borac (10,00)

TABELA:

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.