Partizan je POBEDIO,  sada je treći!

Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan je POBEDIO, sada je treći!

"Parni valjak" savladao Čukarički na Topčiderskom brdu i tako prekinuo seriju od pet utakmica bez trijumfa i četiri uzastopna poraza. Srušena i teorija zavere.

Savo Milošević je posle gostovanja u Kruševcu debitovao i na klupi Partizana u Humskoj i ostvario svoj prvi trenerski trijumf u karijeri.

"Parni valjak" je u derbiju 29. kola Superlige Srbije pobedio Čukarički 3:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (1:1) i tako kolo pre kraja preuzeo treće mesto. Partizan sada ima bod više od "brđana".

Iako je davno izgubljena bitka za šampiona, važnost pobede po Partizan je velika. Završene su dve crne serije – prva od pet utakmica bez pobeda i druga od četiri vezana poraza, kojom je ozbiljno bio ugrožen i najgori prvenstveni niz crno-belih iz 1951. godine, kada su pet puta zaredom teren napuštali pognutih glava.

Takođe, srušena je i "teorija zavere" da Partizana namerno želi da bude četvrti kako bi u "večitom derbiju" ugostio Crvenu zvezdu, a ne gostovao na stadionu "Rajko Mitić".

Uskoro opširnije...

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Zakarić (od 66' Ivanović), Tošić (od 85' Georgijević), Pantić (od 62' Ilić) – Rikardo.

ČUKARIČKI: Belić - Stevanović, Kopitović, Šapić, Bogosavac - Docić, Kajević, Stojanović – Luković, Ovusu, Mudrinski (od 69' Tedić).

KRAJ!

GOOOL!

79' Partizan je znatno bolji u drugom poluvremenu, a vrlo raspoložen je Zoran Tošić, kao i rezervista Đorđe Ivanović. Upravo je on odradio dobar posao kod trećeg kola, prošao je po levoj strani, lažnjakom se oslobodio svog čuvara, ali mu je Belić odbranio šut sa desetak metara. Lopta se odbila ka sredini, gde je natrčao Tošić i vratio prednost na stranu "parnog valjka".

Izvor: MONDO/Arena Sport

GOOOL!

74' Gol je postigao Zoran Tošić iz slobodnog udarca dosuđenog na 18-19 metara, ali na lošijoj strani za levonoge fudbalere. Lopta je zakačila nekog u "živom zidu", međutim nije menjala pravac. Prekid je trajao dosta dugo, jer je trener Čukaričkog odbijao da izađe (posle isključenja) dok ne dobije razlog zbog kojeg je udaljen sa klupe.

Izvor: MONDO/Arena Sport

72' Simo Krunić je zbog prigovora isključen, a njegovo napuštanje klupe i terena poprilično traje.

- Navijači Partizana skandiraju protiv uprave kluba. OPET!

-Đorđe Ivanović umesto Zakarića. Napadač Partizana se vraća nakon povrede.

65' Greška linijskog sudije zbog koje je Partizan oštećen za gol. Zakarić je postigao pogodak, ali je prvi pomoćnik smatrao da se fudbaler Partizana nalazi u ofsajdu.

Foto: MONDO/Arena Sport

- od 62' minuta umesto Danila Pantića u igri je Saša Ilić.

GOOOL!

58' Majstorija Ovusua kojom se oslobodio Slobodana Uroševića u kontri, a zatim i serviranje lopte za Lukovića, obeležili su akciju iz koje je Čukarički poveo 2:1.

Izvor: MONDO/Arena Sport

47' Aleksandar Šćekić je imao šansu, međutim nije uspeo lepo da zahvati loptu posle kornera, tako da Belić nije imao većih problema da odbrani gol Čukaričkog.

- Počelo je drugo poluvreme...

- Kraj prvog poluvremena u kojem smo videli jednu stativu i dva gola. Rezultat je realan pokazatelj prikazanog i jednog i drugog tima.

GOOOL!

37' Luka Stojanović postiže gol i ne raduje se. Bivši fudbaler Partizana se vrlo lepo snašao posle dodavanja Ovusua i između dvojice fudbalera domaćeg tima uspeo da pošalje loptu pored Vladimira Stojkovića. Sada je opet Čuka na trećem mestu...

Izvor: MONDO/Arena Sport

GOOOL!

32' Partizan je iz prve prave prilike poveo na Topčiderskom brdu. Tošić je centrirao iz "slobodnjaka", Goran Zakarić s "druge stative" vratio loptu u sredinu, a tamo je ostao sam Rikardo Gomeš. Napadač crno-belih je tukao glavom, Belić je "imao loptu", međutim nije uspeo da sačuva mrežu. Rikardo je postigao 15. gol ove sezone.

Izvor: MONDO/Arena Sport

- Osim stative koju su imali gosti, mirnih pola sata igre protiče u Humskoj!

17' Zoran Tošić je izveo slobodan udarac sa 16-17 metara, štirao je preko "živog zida", ali i gola. Za sada nema ozbiljnih prilika za domaćina.

7' VELIKA ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Ovusu je dobro prošao po desnoj strani, uputio je centaršut na "drugu stativu", gde je bio Luka Luković, međutim njegov udarac glavom zaustavila je stativa.

Izvor: MONDO/Arena Sport

- Počela je utakmica...
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.