Partizan izgurao bez Vujoševića

Izvor: MVP.rs, 26.Dec.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan izgurao bez Vujoševića

Kompletirano je 14. kolo ABA lige.

U periodu od utorka do četvrtka, odigrane su utakmice nove runde ABA lige, a srpski timovi su bili na 75 posto uspešnosti. Pobede su upisali Partizan NIS, Metalac Farmakom i Crvena zvezda Telekom, dok je poraz upisao samo Mega Leks.

Kada je klub iz Humske u pitanju, on je prošao kroz turbulentan period. Suspenzija Duška Vujoševića je, ispostavilo se, dosta uticala >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << na rezultate Partizana u tri kola, a učinak crno-belih u tom periodu su dva poraza i samo jedan trijumf, što je malo za ekipu čiji je cilj plasman u plejof. Takođe, 'Parni valjak' je imao problema sa povredama.

Ipak, u poslednjem kolu suspenzije trenera Vujoševića, njegov zamenik, Velimir Gašić, uspeo je da upiše prvi trijumf i to u "Pioniru" nad Solnoki Olajem. Rezultat je bio 62:55, a ključ pobede je bio ofanzivni skok Partizana. Najbolji akter meča je bio Nikola Milutinov, kome je nedostajao samo jedan poen da upiše dabl-dabl, a sakupio je čak 16 uhvaćenih lopti. Solidan je bio i Aleksandar Pavlović, koji je postigao 13 poena, uz četiri asistencije. Poslednje pojačanje crno-belih je tokom meča i povredio zglob, pa zbog toga neće biti u sastavu za meč narednog kola protiv Krke, ali, Partizan će biti "pojačan" za prisustvo njegovog glavnog trenera, kome je istekla suspenzija.

Iznenađenje kola je priredio Metalac Farmakom, koji je posle neizvesne završnice došao do pobede nad drugoplasiranom Budućnosti VOLI. Taj uspeh je bio pod senkom teške povrede Borisa Bakića, koji je za vreme utakmice doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Statistički najbolji igrač pobedničke ekipe je bio Đorđe Majstorović, koji je učestvovao sa 13 poena i šest skokova. Ipak, junak trijumfa je bio Marko Ljubičić, koji je u finišu dao nekoliko važnih poena, kao i lukavost pri izvođenju slobodnih bacanja na dve sekunde pre kraja duela. Plejmejker Valjevaca je na kraju upisao 11 poena i četiri asistencije.

U krajnje nezanimljivom duelu između prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe, Crvena zvezda Telekom je upisala ubedljivu pobedu nad Levskim u Sofiji. Rezultat je bio 99:58, a najbolji na utakmici je bio srpski reprezentativac, Nikola Kalinić, koji je postigao 22 poena, uz sedam uhvaćenih lopti. Odličan je bio i Maik Cirbes sa 14 poena, pet skokova i tri ukradene lopte na svom kontu.

Poslednja utakmica kola je bila rezervisana za susret između MZT-a i Mega Leksa, koja je odigrana u Skoplju. Trijumf je odnela domaća ekipa, iako je lako moglo da bude i drugačije. Rezultat je bio 84:79, a kod gostiju se istakao Nikola Jokić sa devet poena, osam skokova, sedam asisencija i tri blokade. Dobar je bio i Marko Kešelj sa 13 poena i pet uhvaćenih lopti.

Prve utakmice 15. kola će se odigrati već u subotu.

Rezultati:

Cedevita - Krka 100:75

Union Olimpija - Cibona 74:77

Partizan NIS - Solnoki Olaj 62:55

Igokea - Zadar 71:56

Levski - Crvena zvezda Telekom 58:99

Metalac Farmakom - Budućnost VOLI 70:69

MZT - Mega Leks 84:79

Tabela:

1. Crvena zvezda Telekom 14-0

2. Budućnost VOLI 11-3

3. Cedevita 10-4

4. Union Olimpija 8-6

5. Cibona 8-6

6. Partizan NIS 7-7

7. Krka 6-8

8. Mega Leks 6-8

9. Zadar 6-8

10. Solnoki Olaj 6-8

11. Igokea 5-9

12. Metalac Farmakom 5-9

13. MZT 5-9

14. Levski 1-13 

(foto: ABA League / KK Partizan)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.