Partizan izgubio od Panatinaikosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2010, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan izgubio od Panatinaikosa

BEOGRAD - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od grčkog Panatinaikosa sa 66:82 (19:19, 13:16, 18:25, 16:22), u petom kolu Top 16 faze Evrolige.

Utakmica je odigrana u "Pioniru" pred više od 8.000 gledalaca, a najefikasniji u ekipi crno-belih bio je Lester Mekejleb sa 22 poena, koliko je postigao i Dru Nikolas za Panatinaikos.

Iako su izgubili, publika je aplauzom ispratila igrače Partizana sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terena.

Partizan je lepo počeo u prepunoj hali Pionir, u kojoj je bilo nešto više od 8.000 gledalaca. Crno-beli su poveli sa 5:2, ali je tada evropski prvak preokrenuo na 5:6 i od tada se zaigralo "koš za koš", uz brzu, borbenu i ofanzivno orijentisanu igru obe ekipe.

Takva igra prekinula se početkom druge četvrtine, kada je Panatinaikos uspeo da zadrži vođstvo, posle pogodaka Majka Batista i Drua Nikolasa. Atinska ekipa povela je sa pet poena prednosti, 28:23, i uspela je da ostane u vođstvu do kraja meča.

Partizan je igrao jako borbeno, ali je slabo šutirao - 9/23 za dva i 2/11 za tri, zbog čega i nije mogao da preokrene rezultat, mada su crno-beli u prvih 20 minuta imali duplo više skokova od rivala 24:12.

Panatinaikosa je na odmor otišao sa prednošću od tri poena posle pogotka Batista u poslednjoj sekundi, a onda je drugu četvrtinu počeo trojkom Stratosa Perperoglua za prednost od šest poena - 38:32.

Situacija na parketu nije se menjala posle poluvremena - Partizan je bio borben i agresivan, ali je Panatinaikos pogađao šuteve.

Uspeli su crno-beli da izjednače na 40:40 sredinom treće deonice, ali onda je Panatinaikos zaigrao kako se očekuje od evropskog prvaka i do kraja četvrtine uspeo da stekne dvocifrenu prednost od 60:48. Uz dobru odbranu, zeleni su ubedljivo vodili i zbog odličnog šuta za tri poena dvojice igrača. Nikolas je šutirao 4/4, a Perperoglu 4/6.

Panatinaikos je nastavio da povećava prednost koja je u poslednjoj četvrtini iznosila najviše 18 poena (81:63), a koju je Partizan uspeo samo malo da smanji pre kraja meča.

Naredni meč crno-beli igraće 11. marta u gostima sa Barselonom, dok će Panatinaikos ugostiti Marusi.

Košarkaši Barselone juče su pobedili Marusi sa 85:58 i obezbedili plasman u četvrtfinale Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan izgubio od Panatinaikosa

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2010

BEOGRAD - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od atinskog Panatinaikosa sa 82:66 (19:19, 16:13, 25:18, 22:16), u utakmici pretposlednjeg petog kola E grupe Top 16 faze Evrolige...Partizan je propustio priliku da na domaćem terenu obezbedi plasman u četvrtfinale, dok je otpisani Panatinaikos...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.