Partizan izgubio ali prošao u Top16

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan izgubio ali prošao u Top16

Košarkaši Partizana izgubili su od CSKA u Pioniru sa 73:62 u poslednjem kolu A grupe u Evroligi, ali su prošli u Top16 fazu.

Plasman crno-belima u narednu fazu obezbedio je turski Fenerbahče koji je savladao Nanter u Francuskoj sa 95:74.

Crno-beli tako takmičenje u A grupi završavaju sa skorom 3-7 kao i Nanter, ali će u Top16 prvi put posle dve godine zbog boljeg međusobnog odnosa.

Ekipa Duška Vujoševića bila je tokom gotovo celog meča u zaostatku, a priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dođe do velike pobede propustila je početkom poslednje deonice kada je prišla na samo poen zaostatka (50:49).

Ipak, znatno kvalitetniji i iskusniji sastav CSKA odigrao je smirano u tim trenucima i na kraju je sasvim zasluženo slavio. Dragan Milosavljević imao je 17 poena i 5 skokova, Lovernj i Musli dodali su po 11, a Bogdanović 10 poena. Kod gostiju, Kaun je ubacio 12, a Fridzon, Krstić i Vims po 11 poena.

Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 10 poena, 4 skoka i 7 asistencija.

Tok meča:

Iako je u nekim prethodnim mečevima počinjao sa klupe, Miloš Teodosić je ovoga puta bio u starnoj postavi CSKA kao i Vladimir Micov.

Gosti su od početka opteretili Milutinova na centru, Teodosić je podelio nekoliko lucidnih asistencija Kaunu, ali Partizan je uzvratio preko Muslija, Lovernja i Kinzija i u 4. minutu je došao do prvog vođstva (8:6).

Usledilo je nekoliko praznih minuta u igri crno-belih, pa su Moskovljani serijom 8-0 ponovo preuzeli vođstvo (14:8).

U finišu prve deonice Partizan se konsolidovao, a u poslednjoj sekundi Dragan Milosavljević pogodio je trojku sa skoro celog terena za samo -1 (20:19). Kapiten crno-belih u prvoj deonici ubacio tri trojke i bio je najzaslužniji što se gosti nisu odlepili.

Kapitenu se na startu druge deonice pridružio i Bogdan Bogdanović koji je pogodio trojku preko ruke za vođstvo crno-belih (22:20).

Druga deonica bila je prilično izjednačena. Nijedan tim nije imao više od dva poena prednosti sve do 17. minuta kada je Kalj Hajnc pogodio za 31:27.

Partizan je igrao prilično loše ne računajći Milosavljevića, pa je prednost Moskovljana od pet poena u finišu poluvremena bila sasvim prihvatljiva (38:33 u 19. minutu). Sam finiš prvog dela pripao je Milošu Teodosiću koji je ubacio brzih pet poena, podelio nekoliko asistencija i CSKA je nakon 20 minuta imao +7 (43:36).

Početkom drugog dela gosti su prvi put došli do dvocifrene prednosti nakon poena Vimsa (47:36), ali Partizan se brzo vratio poenima Lovernja i trojkom Kinzija.

Malo po malo ekipa Duška Vujoševića je stizala prednost rivala, a priliku da preokrene i povede propustila je u samom finišu trećeg perioda. Kinsi, Lovernj i Bogdanović poentirali su za 50:49, imao je Partizan i napad za vođstvo, ali tada je usledio odgovor CSKA.

Gosti su do kraja treće četvrtine napravili seriju 9-0 i imali su 10 razlike pred odlučujući period (59:49).

Usledila je eksplozija energije Partizanovih košarkaša na startu poslednje deonice. Bogdanović je postigao pet vezanih poena, nakon toga je usledio napad u kojem je Partizan uhvatio čak tri skoka u napadu i Milosavljević je poentirao za 59:56.

Velika borbenost igrača podigla je i atmosferu u Pioniru, ali CSKA je uspeo da odbije nalet crno-belih sa četiri vezana poena. Evidentno je bilo i da je umor stigao pre svih Bogdanovića i Milosavljevića, pa je CSKa ipak rutinski priveo meč kraju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan izgubio ali prošao u Top16

Izvor: B92, 19.Dec.2013

Košarkaši Partizana izgubili su od CSKA u Pioniru sa 73:62 u poslednjem kolu A grupe u Evroligi, ali još imaju šansu za prolaz u Top16...Crno-belima treba trijumf Fenerbahčea u Francuskoj protiv Nantera, a tim Željka Obradovića početkom poslednje deonice ima 14 poena viška...Ekipa Duška Vujoševića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.