Partizan iz Lisabona želi u finale Čelendž kupa

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2011, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan iz Lisabona želi u finale Čelendž kupa

Ekspedicija Partizana kreće put Lisabona na revanš meč polufinala Čelendž kupa protiv Benfike. Crno–beli putuju u Portugaliju s kapitalom od šest golova viška (36:30), dovoljno ili ne za istorijski uspeh biće poznato u nedelju oko 19 časova.

Jedan od zapaženijih aktera prvog meča, levi bek Ivan Dimitrijević s nestrpljenjem čeka revanš susret i ističe da je pobeda u prvoj utakmici mogla da bude i ubedljivija.
– Moglo je na kraju da bude i petnaest golova prednosti i mislim da je dobro što nije. Da smo stekli desetak golova viška mislim da bismo se opustili i ko zna kako bi odigrali, jer u glavama bi već bili u finalu. Ovako je dobro, šest pogodaka je sasvim lepa prednost.
Ni jedna prednost ne može da garantuje miran revanš?
– To je tačno, jer kad smo igrali sa AEK-om i gubili gol, dva nije mi bilo prijatno. Uvek postoji doza straha da nešto može da se dogodi, da protivnik prelomi meč, da kola krenu nizbrdo i samo zato ne sme da bude opuštanja ni jednog trenutka. Mislim da će tako biti i u Lisabonu, pošto dosta razgovaramo o tome, svi momci su svesni šta znači taj meč i znamo da je možda najvažniji u sezoni, jer smo posao u domaćem prvenstvo gotovo rešili.
Ne sumnjate u plasman Partizana u polufinale?
– Ni najmanje, siguran sam da ćemo pobediti i Benfiku na njihovom terenu! Ipak, lepše je kad plasman u finale jednog evropskog takmičenja izborite ubedljivim pobedama.
Volim Barselonu više nego išta
Retko šta može da obraduje Ivana Dimitrijevića kao pobeda Partizana ili Barselone. Još ako je ostvarena protiv najvećeg rivala, Reala i to usred Madrida, pa u polufinalu Lige šampiona, onda od levog beka crno–belih nema srećnijeg čoveka.
– Koliko samo volim Barselonu, najviše na svetu, ništa kao Barsu, jednu jedinu!
A, Partizan?
– Naravno, ali to je druga neka ljubav, nije isto.
Možda nekada zaigrate u Barseloni?
– Zato i treniram rukomet – u svom stilu je rekao Dimtirijević

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.