Izvor: Politika, 09.Jan.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ispustio pobedu u Minhenu

BEOGRAD – Košarkaši Partizana izgubili su u Minhenu od Bajerna sa 71:65 (17:20, 17:22, 14:18, 19:9) u drugom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige.

Najefikasniji u Partizanu bili su Bogdan Bogdanović i Terens Kinsi sa 24, odnosno 20 poena. U ekipi Svetislava Pešića najbolji su bili Džon Brajant sa 16 i i Deon Tompson sa 15 ubačenih poena.

U narednom kolu, Partizan dočekuje CSKA iz Moskve sledećeg petka, a nemački tim gostuje Realu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan, koji je i na ovoj utakmici sa klupe predvodio Velimir Gašić umesto bolesnog Duška Vujoševića, odigrao je dva potpuno različita poluvremena.

U prvom delu igre crno-beli su, predvođeni Bogdanovićem i Kinsijem, diktirali tempo, igrali agresivno u odbrani i imali prednost.

I pored slabijeg početka meča i vođstva Bajerna od 9:3, Partizan se vrlo brzo vratio u meč i poenima Milutinova, Lovernja i Milosavljevića izjednačio na 9:9, da bi dva minuta pre kraja prve deonice došao i do prve prednosti (16:14).

Partizan je do kraja prve četvrtine zadržao prednost i posle trojke Bogdanovića otišao na odmor rezultatom 20:17.

U drugoj četvrtini šampion Srbije je imao prednost od tri do sedam poena, a u samom finišu četvrtine, posle još jedne trojke Bogdanovića, crno-beli su otišli na veliki odmor sa prednošću od osam poena, 42:34.

Početak drugog poluvremena obeležile su greške i promašaji na obe strane, a prvi poen viđen je tek posle dva i po minuta igre. Prvi koš u trećoj četvrtini postigao je Kisni i tako doneo Partizanu prvu dvocifrenu prednost na meču (44:34).

U prvih pet i po minuta igre treće četvrtine od košarkaša Partizana jedino je bio raspoložen Kinsi, koji je ubacio devet poena i bio je najzaslužniji što je prednost crno-belih rasla.

U 26. minutu prednost Partizana je iznosila rekordnih 14 poena, ali je od tog trenutka počela da se „topi”. U samom finišu četvrtine ekipa Svetislava Pešića se poenima Dilejnija, Brajanta i Šavarcika vratila u meč, pa je Bajern stigao do samo četiri poena razlike (56:52).

Bajern je u istom ritmu Bajern počeo i poslednju četvrtinu, Partizanu je stao šut, pa je tim iz Minhena poenima Dilejnija došao i do prvog vođstva posle prve četvrtine.

Do kraja, Partizan nije uspeo da se vrati u meč, ređali su se promašaji i izgubljene lopte, a trojkom Šafarcika 46 sekundi pre kraja Bajern je postavio i konačan rezultat - 71:65. (Beta)

objavljeno: 09.01.2014.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan prokockao pobedu u Minhenu!

Izvor: Sportske.net, 09.Jan.2014

Iako je u najvećem delu meča imao vođstvo protiv domaćeg Bajerna, Partizan je veoma lošom igrom u poslednjoj četvrtini bacio u vodu sve ono što je gradio tridesetak minuta i na kraju doživeo i drugi poraz u Top 16 fazi Evrolige.

Nastavak na Sportske.net...

Partizan prokockao pobedu u Minhenu

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2014, 10:07

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Minhenu od ekipe Bajerna sa 71:65 (17:20, 17:22, 18:14, 19:9), u utakmici drugog kola F grupe Top 16 faze Evrolige.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.