Partizan ispustio Lokomotivu, novi poraz crno-belih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 06:10

Partizan "ispustio" Lokomotivu, novi poraz crno-belih

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u top 16 fazi Evrokupa, pošto su u Krasnodaru izgubili od Lokomotive 74:67. Priliku za revanš crno-veli će imati već naredne sedmice, kada ruski tim gostuje u Beogradu.

Partizan je izgubio od Lokomotive 74:67, ali je utisak da su izabranici Saša Filipovskog propustili priliku da savladaju rusku ekipu u gostima i eliminišu jednog rivala iz borbe za plasman među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osam najboljih.

Jeste Lokomotiva vodila tokom većeg dela susreta, ali crno-beli su u nekoliko navrata stizali prednost rivala, ali nisu imali snage da dođu do potpunog preokreta.

Domaćin je u ključnim momentima odigrao bolje, čemu su kumovale i neke početničke greške crno-belih. Faktor je bila i sudijska trojka, ali suđenje u Evrokupu već godinama sasvim je izlišno komentarisati.

Crno-beli su u Rusiji igrali bez Rašona Tomasa, ali i bez Kodija Miler-Mekintajera, sa kojim je raskinuta saradnja.

Partizan je dobro ušao u meč, poveo 14:11, ali Lokomotiva serijom 7:0 dolazi do prednosti na kraju prve četvrtine (21:19). Usledio je najlošiji period igre crno-belih, pa domaći tim bezo stiže do dvocifrene prednosti, koju crno-beli do poluvremena smnjuju na minus sedam (37:30).

Ponovo su crno-beli bolje zaigrali. Na sredini treće deonice Partizan dolazi do izjednačenja, a nešto kasnije i do minimalne prednosti. Ipak, u finišu treće četvrtine Zagorac je neinteligentno dobio nesportsku ličnu, pa Lokomotiva u poslednju deonicu ulazi sa pet poena prednosti.

Usledila je nova mini-serija gostiju od 6:0 i Loko stiže do nove dvocifrene prednosti. Poslednju ofanzivu crno-beli su pokušali sredinom poslednje četvrtine, kada su Veličković (dve) i Jaramaz vezali tri trojke za prilazak na minus pet.

Međutim, ekipa Jevgenija Pašutina odbila je i taj napad i na kraju zabeležila trijumf od 74:67.

Najefikaniji u pobedničkom timu bio je Vil Kamings sa 15 poena, Džordan Kroford je dodao 14, a Mindaugas Kuzninskas 12. U timu Partizana kapiten Novica Veličković postigao je 15 poena, Markus Pejdž 12, a Ognjen Jaramaz 11.

Treba istaće da nije nevažno kolikom razlikom je Partizan izgubio, pošto bi u slučaju ubedljivijeg trijumfa crno-beli stekli prednost u odnosu na ekipu Lokomotive.

Naredni meč dva rivala na programu je već naredne sedmice, 3. februara, a domaćin će biti Partizan.

Tabela Grupe F:

1. Matropolitans 3-0

2. Partizan 1-2

3. Lokomotiva 1-2

4. Trento 1-2

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.