Partizan imenovao Vermezovića, Tumbakovića i Vukotića

Izvor: Politika, 18.Maj.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan imenovao Vermezovića, Tumbakovića i Vukotića

Novi trener, sportski direktor i direktor omladinskog sektora, kao i direktor skaut službe Kostić izabrani za naredne tri godine. – Zadatak isti: titula i što bolji rezultat u Evropi

Upravni odbor Partizana, kao što smo više puta i nagovestili, imenovao je juče novi sportski sektor. Novi trener „crno-belih” je Vladimir Vermezović, sportski direktor Ljubiša Tumbaković, direktor omladinske škole Momčilo Vukotić, a direktor skautske službe Nedeljko Kostić. Odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rukovodstva kluba saopštio je predsednik Dragan Đurić, a po već ustaljen običaju javnost je ostala uskraćena za odgovore na mnoga pitanja.

U svom obraćanju Đurić je rekao:

Partizan je obeležio sportsku i drugu istoriju nekadašnje zemlje, ali da danas ne osvaja titule i ne postiže rezultate koje treba, bio bi stvar prošlosti. Pričali bi šta se desilo 1966, 1986. ili neke druge godine. Partizan je srpski sportski klub, koji se najbrže razvijao i snašao u ovoj krizi. Postavili smo osvajanje domaće titule kao cilj, koji se podrazumeva, a rezultat u Evropi kao cilj kojem teži. Naši strateški pravci su jasni – sportski rezultati, red i rad u klubu, čisti računi i vrhunski stručni rad.

Dodao je da je bila namera da sa „velikim evropskim trenerom” Avramom Grantom sarađuju bar dve godine:

– Cilj smo delimično postigli. Imali smo vrhunskog trenera, čiji ugled i rezultate mogu da osporavaju samo fudbalske neznalice ili zlonamerni ljudi. I sam je rekao da odlazi iz ličnih razloga u koje ne želim da ulazim. Ostao je upisan među zaslužne za ovogodišnju titulu šampiona Srbije. Ne kajem se što smo ga doveli i ne tugujem što je otišao. Nastavljamo da se oslanjamo na naše kadrove.

Đurić je naglasio da je sve urađeno: „kako dolikuje Partizanu, velikom klubu – bez potresa i velike priče jednoglasnom odlukom Upravnog odbora”. Za novopostavljene je rekao:

– Njihov zadatak je jasan – domaća titula i što bolji rezultati u Evropi. Zadatak Uprave i mene kao predsednika ostao je isti. Mi stvaramo uslove da se rezultati postižu. To je u vremenima krize posebno teška disciplina u kojoj mi očigledno pokazujemo superiornost i veliku snalažljivost. U tom pogledu naš klub odskače u odnosu na sve konkurente.

Prvi čovek petostrukog uzastopnog šampiona je nastavio:

– Priče, tračevi, insinuacije, povređene sujete i akcije plaćenika mene uopšte ne dotiču i ne uzbuđuju. Iza nas su rezultati i momci, koji srpskim fudbalom nadmoćno vladaju već pet godina. Oni su ti koji brane Partizan. Samo ljudi bolesnih ambicija, željnih osvete ili kontrole tokova novca posle pet titula ne stide se da kažu da oni mogu bolje. Partizan nije sto za kockanje i to nikada neće biti.

Posle izlaganja Dragan Đurić je predstavio novoizabrane, kazao da su oni imenovani od 18. maja i da će poslove obavljati u naredne tri godine. Pohvalno se izrazio o svima i poželeo im da nastave tamo gde su stali njihovi prethodnici. Za raskid ugovora sa Avramom Grantom je rekao da je raskinut sporazumno.

Na kraju je potpredsednik Branko Ružić dodao da će novi članovi sportskog sektora u toku naredne nedelje saopštiti strategiju i planove daljeg razvoja Partizana. Uz njega i brojne predstavnike medija prisutan je bio i potpredsednik Mile Jovičić.

----------------------------------------------

Pomak u Evropi

Najtrofejniji trener u istoriji kluba Ljubiša Tumbaković je nakon imenovanja na mesto sportskog direktora izjavio:

– Lepo je posle deset godina vratiti se u klub. Voleo bih da na novoj funkciji budem uspešniji. Želim da napravimo pomak i da u Evropi ostanemo što duže.

----------------------------------------------

Nastavak kontinuiteta

Momčilo Vukotić, koji je odigrao najviše utakmica u „crno-belom” dresu je rekao:

– Počastvovan sam i veoma srećan što se posle 22 godine vraćam i klub u kojem sam načinio prve fudbalske korake. Ovo imenovanje je ujedno i velika obaveza. Moraćemo puno da radimo da bismo nastavili kontinuitet dovođenja igrača iz naše omladinske škole u prvi tim.

----------------------------------------------

Najvažnija prva utakmica u Evropi

Novi trener Vladimir Vermezović je kazao:

– Normalno je da Partizan ima visoke ciljeve i veliku odgovornost pred svojim navijačima. Biće izuzetno zanimljivo ponoviti sve što smo ostvarili u prethodnom periodu. Ne vraćam se u prošlost. Međutim, po meni, nije dobro da se u ovo vreme prave neki dugoročni planovi, jer se u fudbalu sve strahovito brzo menja. Trudićemo se da Partizanovu publiku, koja je vrlo probirljiva, zadovoljimo igrama. Od naših igrača se traži i da igraju dopadljiv fudbal i da pobeđuju.

Povratnik na klupu „crno-belih” je naglasio:

– Imam puno poverenja u momke iz naše škole i želim da ih što više afirmišemo. Pojačanja moraju da budu bolja od igrača koje imamo. Očekujem da sve bude u najboljem redu. Moj san jeste igranje u Ligi šampiona. Materijala ima. Treba dosta rada. Ipak, moramo da budemo realni i svesni okruženja u kojem živimo. Najvažnija je prva utakmica u Evropi i od nje će mnogo toga zavisiti.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 19.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.