Partizan i Zvezda u četvrtfinalu Kupa

Izvor: Glas javnosti, 28.Okt.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Zvezda u četvrtfinalu Kupa

BEOGRAD- Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, u kome brane trofej, pošto su pobedili Proleter iz Novog Sada sa 3:0. Golove su postigli Pjer Boja u 20, Ivica Iliev u 58. i Marko Šćepović u 68. minutu utakmice.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izveo je znatno promenjenu ekipu u odnosu na prvenstveni derbi protiv Crvene zvezde, pošto su u timu bila samo dvojica igrača koja su igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << protiv crveno-belih, Almami Moreira i Marko Jovanović.

Partizan je očekivano bio dominantan protiv trećeplasiranog tima iz Prve lige Srbije i iskoristio je prvu šansu na utakmici igranoj pred 4.000 gledalaca. Ivan Stevanović prošao je po desnoj strani terena i centrirao u šesnaesterac, gde je Boja glavom sa oko 10 metara postigao gol. Kamerunaski internacionalac bio je strelac kod drugog gola.

On je sa leve strane pronašao Ilieva, kome sa pet metara nije bilo teško da smesti loptu u mrežu. Treći gol je usledio posle napada po levoj strani, kada su Šćepović i Darko Brašanac odigrali dupli pas, nakon čega je strelac rutinski postigao treći gol sa oko sedam metara. Žreb za četvrtfinale biće održan u petak u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Beogradu pobedili Borac iz Čačka sa 4:0.

Pobedu Crvenoj zvedi doneli su Andrija Kaluđerović golovima u 45. i 84. minutu, Dejan Milovanović bio je strelac u 11. minutu, a Aval Isah u 63. minutu.

Zvezda je na početku imala inicijativu, a prvu priliku imala je u drugom minutu, kada je Milovanović iz voleja bio neprecizan. Domaći su poveli posle devet minuta, Milovanović je iskoristio greške odbrambenih igrača Borca, natrčao na odbijenu loptu i bez problema pogodio mrežu.

Fudbaleri Borca su posle toga zaigrali angažovanje i pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Zvezde, ali nisu mogli do pogotka. Slavko Marić je u 17. minutu iz slobodnog udarca sa oko 18 metara pogodio prečku.

U 45. minutu Zvezda je povela sa 2:0, kada je Kaluđerović, posle asistencije Kadua, pogodio mrežu. Zvezda je na početku drugog poluvremena kontrolisala igru, ali je do trećeg kola na utakmici došla u 63. minutu. Prvo je Kaluđerović udarcem glavom pogodio prečku, lopta je ostala u terenu, a do nje je stigao Aval Isah koji je snažno šutirao i postigao prvi gol u sezoni.

Šanse da svom timu donesu ubedljiviju pobedu propustili su Milovanović i Pavle Ninkov, a konačan rezultat postavio je Kaluđerović u 84. minutu, svojim drugim golom na meču, kada mu je posle brzog kontranapada asistirao Duško Tošić.

Žreb za četvrtfinale biće održan u petak, a utakmice su na programu 10. novembra.

Rezultati osmine finala Kupa Srbije:

Kolubara - SPARTAK 1:2

Srem (Sremska Mitrovica) - JAGODINA 0:2

SLOBODA SEVOJNO - Metalac 2:1

Srem (Jakovo) - VOJVODINA 2:2 (posle penala 4:5)

SINĐELIĆ - Rad 0:0 (posle penala 4:2)

Smederevo - TELEOPTIK 0:0 (posle penala 3:4)

PARTIZAN - Proleter 3:0

CRVENA ZVEZDA - Borac 4:0
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.