Partizan i Zvezda pucali u prazno

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 20:27

Partizan i Zvezda pucali u prazno

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde podelili su bodove u Humskoj (0:0) u 170. "večitom" derbiju.

Crno-belima su bodovi bili potrebniji u ovom meču drugog kola plej-ofa Superlige, koju su crveno-beli po šesti put zaredom osvojili.

Partizan je četvrti na tabeli sa 58 bodova, sedam manje od drugoplasiranog Čukaričkog. Sa druge strane, Zvezda, koja je u prošloj rundi osigurala trofej, na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sa čak 86 poena.

Pobednika ove večeri nije bilo baš kao ni u avgustu prošle godine na istom stadionu (1:1), dok je pre malo manje od dva meseca na "Marakani" slavila Zvezda rezultatom 1:0.

Početak meča bio je u dobrom ritmu, znatno dinamičniji u odnosu na neke ranije međusobne duele.

Domaći su bili ti koji su krenuli konkretnije i već u trećem i četvrtom minutu zapretili velikom rivalu.

Najpre je Jović pronašao Meniga u šesnaestercu, međutim, Holanđanin nije prihvatio loptu, što je iskoristio Dragović i intervenisao. Nakon kornera glavom je probao Vujačić.

Koji minut kasnije, Zvezda je dobro rešila presing Partizana, po levoj strani je probio i pokušao Pešić, da bi nakon odbitka Rodić sa leve strane gađao drugi ugao, ali je lopta otišla pored stative.

Nastavile su obe ekipe po istom principu da igraju, otvoreno, da bi u 26. minutu crno-beli propustili najbolju šansu u prvom delu susreta.

Bio je to sjajan prodor Meniga po levoj strani, predriblao je nekoliko čuvara, ušao u kazneni prostor, podigao glavu i proigrao Dijabatea, koji je naleteo na povratnu i očajno šutirao iz izgledne situacije preko gola.

Prvi žuti karton na meču u 32. minutu zaradio je Svetozar Marković zbog oštrog starta nad Pešićem, a sve do finiša ovog dela meča nije bilo uzbuđenja.

Katai je u 42. minutu uspeo da se provuče pored Markovića i Pantića, a onda iz relativne blizine levom nogom šutira pored gola.

Nakon poslednjeg sudijsko zvižduka došlo je i do prvog sukoba i veće gužve, a crveno-beli, pre svih Milan Borjan i Aleksandar Dragović, imali su šta da poruče Igoru Vujačiću.

Početak nastavka bio je dinamičan kao i start prvog poluvremena, a prinudne promene morali su da naprave obojica trenera.

Umesto Mijailovića ušao je Kangva, dok je Meniga zamenio Natho, koji je iz prvog dodira sa loptom mogao da postigne gol.

Dijabate je kreirao, Filipović uposlio Natha, koji je otprilike sa visine penala šutirao po zemlji snažno, ali je Borjan sjajno reagovao.

Zvezdin kapiten je odlično odbranio i u 81. minutu, s tim da je pokušaj Jovića iz dobre pozicije bio traljav.

Zvezda je u 86. minutu imala ogromnu priliku. Rezervista Mitrović je probio, centrirao levom nogom, da bi Bukarijev pokušaj glavom ostao na stativi.

Kada se sve sagleda, Partizan je imao nešto veći broj konkretnijih prilika, a promene rezultata nije bilo – 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda na skeneru B92.net: Šta to beše pobeda u Humskoj?

Izvor: B92, 26.Apr.2023

Fudbaleri Crvene zvezde ni 10. put u nizu nisu uspeli da pobede Partizan na derbiju koji se igra u Humskoj...Bez golova je okončan 170. po redu, onaj koji nije imao rezultatski značaj za crveno-bele, ali je nakon 13 i po godina ova utakmica završena bez golova...Miloš Milojević je svoje pulene na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.