Partizan hoće najbolji tandem Rumunije! Bivši napadač Intera i „desetka“ koja je izbacila Vest Hem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan hoće najbolji tandem Rumunije! Bivši napadač Intera i „desetka“ koja je izbacila Vest Hem (VIDEO)

Prema pisanju rumunskih medija, klub iz Humske je zainteresovan za Denisa Alibeka i Konstanina Budeskua koji su glavni razlog Astrine liderske pozicije

Dvojica ponajboljih igrača rumunskog šampionata su označeni kao jedne od glavnih meta Partizana u januarskom prelaznom roku, piše rumunski Prosport. Denis Alibek i Konstantin Budesku bi mogli narednog januara da u paketu pređu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << redova lidera rumusnkog šampionata Astre Đurđu u Partizan.

Iza Alibeka i Budeskua je odlična jesen i oni su najveći razlog što je Astra Đurđu završila prvi deo sezone na prvoj poziciji sa tri boda više od Vitorula. Tandem Astre deli treće mesto na listi strelaca u prvenstvu sa po osam golova. Alibek je klasična „devetka“ i predator u šesnaestercu, što je tip igrača kakav bi odgovarao crno-belima. Budesku je polušpic ili ofanzivni vezista koji pred realizatorskih ima i odlične plemejkerske sposobnosti i mogao bi da bude Partizanova „desetka“ u nastavku sezone.

Alibek je nekada važio za velikog talenta rumunskog fudbala, pa je sa 18 godina postao član slavnog Intera u kojem je odigrao i dva prvenstvena meča, ali je tokom četiri godine ugovora uglavnom bio u drugom planu i selio se na pozajmice u Vitorul, Mehelen i Bolonju. U Astri je opet pronašao formu i postao jedan od najboljih igrača šampionata. Budesku ima 26 godina i najomiljeniji je igrač Astrinih navijača. Poslednje četiri godine igra za crno-bele iz Đurđua, a nosi i kapitensku traku. Zablistao je letos kada je postigao oba gola u pobedi nad Vest Hemom od 2:1 u kvalifikacijama za Ligu Evrope i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja. Igra za reprezentaciju Rumunije i najverovatnije će biti učesnik narednog EP u Francuskoj.

Rumunski mediji pišu da su pregovori u poodmakloj fazi i da su igrači praktično dogovorili svoje uslove sa Partizanom, ali i da sada ostaje da klubovi nađu zajednički jezik. Pored Partizana, za Alibeka i Budeskua se interesuje i Steaua koja ih vidi kao prevagu u drugom delu sezone koja bi joj donela preokret u šampionskoj trci.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.