Partizan het trikom Škuletića blizu jesenje titule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan het trikom Škuletića blizu jesenje titule

Fudbaleri Partizana nadomak su osvajanja jesenje titule, pošto su danas het trikom Petra Škuletica pobedili u gostima Spartak u poslednjem meču 12. kola Superlige sa 3:0.

Crno-beli su na tabeli sada na plus četiri boda u odnosu na najvećeg ruivala Crvenu zvezdu koja je juče kiksnula, izborivši samo bod protiv Čukaričkog.

Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao je 700. utakmicu za taj klub i tako postao tek drugi igrač crno-belih kome je to pošlo za rukom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ispred njega jedino je legendarni Momčilo Vukotić sa 791 utakmicom.

Partizan je na početku imao inicijativu, ali je Spartak imao prvu šansu. Vladimir Torbica je u 10. minutu iskoristio grešku Markovića, koji je želeo da dodao do Lazara Ćirkovića, uzeo loptu i šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored gola.

Crno-beli su zapretili 10 minuta kasnije, kada je Škuletić dobro prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac, ali je Goran Antonić u poslednjem trenutku izbacio loptu ispred Danka Lazovića.

Spartak je pet minuta kasnije mogao da povede, kada je Andrej Mrkela pobegao Ćirkoviću i stigao pred gol, ali je golman crno-belih Milan Lukač dobro izašao i odbranio ramenom.

Partizan je poveo u 33. minutu, iz prve prave šanse na utakmici.

Pogrešio je defanzivac Ilija Radović, koji nije uspeo da izbije loptu, do nje je došao Škuletić, izdržao duel sa Radovićem, izašao pred golmana i lako postigao gol. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika.

Ekipa Marka Nikolića bila je bolja u drugom delu, a mogla je da duplira vođstvo u 62. minutu, posle kombinacije Lazovića, Škuletića i Ilića, Nikola Ninković je sa oko 10-ak metara šutirao pored gola.

Lazović je pet minuta kasnije, posle dodavanja Škuletića, šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Spartaka Budimir Janošević izbacio loptu u korner. Partizan je napadao u tim trenucima, a Lazović je ponovo bio u šansi, posle kornera Andrije Živkovića, ali je loše zahvatio loptu glavom.

U 75. minutu Spartak je ostao sa desetoricom igrača, pošto je Stefan Milošević posle oštrog starta na Živkoviću dobio drugi žuti karton.

Partizan je duplirao prednost u 80. minutu, nakon što je Vladimir Kovačević sa gol linije vratio loptu u šesnaesterac, ona je došla do Škuletića, koji je sa 15-ak metara poslao u mrežu.

Minut kasnije Škuletić je postavio konačan rezultat, posle dodavanja Lazovića sa leve strane, napadač Partizana postigao je svoj 11. gol u Super ligi Srbije, čime je izbio na prvo mesto liste strelaca.

U Super ligi Srbije sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a u 13. kolu, 22. i 23. novembra, Partizan će na svom terenu igrati protiv Napretka, a Spartak na gostovanju protiv Donjeg Srema.

Odigrano juče:

Crvena zvezda - Čukarički 0:0

Vojvodina - Donji Srem 2:3

Mladost - Radnički Kragujevac 0:0

Napredak - Voždovac 0:2

Jagodina - Rad 0:2

Novi Pazar - Borac 2:2

Radnički Niš - OFK Beograd 0:0

Tabela: Partizan 31, Crvena zvezda 27, Vojvodina 25, Čukarički 22, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, itd.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.