Partizan furioznom igrom u završnici slomio otpor Mege

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan furioznom igrom u završnici slomio otpor Mege

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks 98:77, u desetom kolu ABA lige.

Izabranici Andree Trinkijerija ostvarili su sedmu pobedu, dok je najmlađa ekipa u regionu pretrpela osmi poraz.

Crno-beli su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom – 32:11.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Gordić sa 22 poena, Veličković je postigao 17, Tomas 16, Zagorac 13, dok je debitant Reding ubacio 11.

Domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim je predvodio Ašćerić sa 16 poena, Simonović je postigao 18, dok je Atić dodao 11.

Domaći košarkaši bolje su otvorili utakmicu i posle nekoliko minuta imali su osam poena prednosti, 12:4. Crno-beli su uspeli da uhvate ritam, međutim imali su dosta problema pod košem.

Mega je imala veliki broj sekundarnih napada, to su na najbolji mogući način iskorstili i posle deset minuta rezultat je bio 27:22.

Ekipa Dejana Milojevića bolje kreće i drugu četvrtinu. Trojkom Mesičela Mega odlazi na +10 i Andrea Trinkijeri je morao da reaguje (40:30).

Ulaskom Veličkovića crno-beli su dobili na energiji i ubrzo su uspeli da potpuno uhvate priključak. Mogao je Partizan i do vođstva, ali se na kraju na pauzu odlazi sa rezultatom 51:49 za Megu.

Mega je bolje otvorila i treću deonicu. Bili su raspoloženi mladi košarkaši, ali bio je i Nemanja Gordić. Plejmejker Partizana držao je u igri crno-bele i u poslednju deonicu ušlo se sa izjednačenim rezultatom, 66:66.

Ekipa Dejana Milojevića potpuno je potonula u četvrtoj četvrtini. Partizan pravi veliku seriju i posle pet minuta rešava utakmicu.

Trener Mege pokušao je da probudi ekipu tajm-autima, ali nije uspeo. Crno-beli su odigrali furioznu četvrtu deonicu i na kraju zasluženo dolaze do celog plena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.