Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 09:13

Partizan dva meseca čeka na pobedu u ABA ligi

I u seriji je od devet poraza na poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima

Partizan je poslednju pobedu u ABA ligi zabeležio 3. januara na gostovanju Splitu. Od tada je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio učinak od devet poraza i tri pobede. Što dovoljno govori o tome u kakvom se periodu, tačnije, u kakvoj se sezoni Partizan nalazi.

Posle teškog poraza od Trenta, Parni valjak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je, posle izgubljenih šansi u ABA ligi, izgubio je i deo šansi u Evrokupu, ali tamo mu nisu još potonule sve lađe.

Do meča protiv Metropolitana, Partizan će morati da odigra jedan duel na Jadranu, a u goste mu dolazi Cibona. Nekada veliki obračun, klasik, a danas su i jedan i drugi klub u lošoj situaciji.

Crno-beli su ove sezone žestoko podbacili u ABA ligi, moguće je da će imati najgori skor otkako se igra Jadranska liga, pa će sigurno probati do kraja ligaškog dela da što više poboljšaju skor, ali i razigraju mlade igrače koji dobijaju sve više šansi.

O svemu tome je pričao Sašo Filipovski, trener Partizana.

"Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo utakmicu najbolje što možemo. Najvažnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš. Mi koji smo zajedno, daćemo sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu. Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo igrati sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama”, rekao je Filipovski.

Na listi povređenih su Erik Mika, Vil Mozli i kapiten Novica Veličković.

U prvom međusobnom meču, odigranom u Zagrebu, Partizan je slavio 82:75.

"Utakmica protiv Cibone je za nas prilika da prekinemo vrlo neprijatnu seriju rezuzltata i da se uprkos svim problemima sa povredama, psihički i fizički podignemo. Cibona ima nekolicinu dobrih, mladih igrača koji će želeti da se protiv nas dokažu. Ipak, nadam se i verujem da će pobeda na kraju pripasti nama”, rekao je Ognjen Jaramaz.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zanimljivo je da će na klupi Cibone sedeti srpski strateg, Vladimir Jovanović.

Krećemo na kratku turneju gde prvo igramo abaligašku utakmicu sa Partizanom, pa odmah sutradan protiv Osijeka u gostima. Dve zahtevne i nezgodne utakmice. Nama je svaka važna, spremamo se dobro i nadam se da ćemo pored svih problema koje trenutno imamo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu i nadamo se naravno najpovoljnijem ishodu”, rekao je Jovanović.

Jedan od Jovanovićevih aduta biće i Roko Prkačin.

Očekuju nas dve teške utakmice. Partizan je kvalitetna ekipa i neće biti lako. Iskreno mislim da imamo šanse za pobedu jer nijedna ekipa nije nepobediva. Oni su izgubili od Zadra i Trenta i biće ‘nabrijani’, ali i mi smo takođerbaš ‘nabrijani’ jer se nismo baš pokazali u ove dve utakmice protiv Splita i želimo to ispraviti. Zatim nam sledi gostovanje kod Osijeka koje ćemo odraditi s punim angažmanom kako bi u treći krug krenuli s dobrim startom”, rekao je Prkačin.

Sudije na ovoj utakmici biće Milivoje Jovčić, Ernard Karović i Ivan Stefanović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.