Partizan doživeo još jedan težak udarac! Novi poraz od pola koša razlike!

Izvor: Sportske.net, 05.Dec.2020, 22:18

Partizan doživeo još jedan težak udarac! Novi poraz od ''pola koša'' razlike!

Uzbudljiv derbi u Baru, odluka pala tek u produžetku. Posle Zvezde, i Mornar sa ''pola koša'' savladao crno-bele.

U jednom od derbija 9. kola ABA lige, Mornar je na svom terenu u Baru savladao Partizan sa 77:76 posle produžetka, u regularnom toku meča bilo je 70:70.

Ovo je Partizanu već peti poraz u devet odigranih mečeva u ABA ligi!

Predvođen raspoloženim Kodijem Miler-Mekintajerom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan je bolje započeo meč i tokom prve četvrtine je imao i devet poena prednosti (22:13).

Početkom druge četvrtine, gosti su uvećali prednost i na 12 poena razlike (32:20), ali onda Barani uzvraćaju svojom serijom 9:0 i hvataju rezultatski priključak. Naravno, trener Partizana Sašo Filipovski je reagovao tajm-autom, posle kog crno-beli ekspresno uzvraćaju i ponovo dolaze do sedam-osam poena viška.

Na poluvremenu, crno-beli su vodili sa 39:33, ali početkom treće četvrtine domaći ponovo uzvraćaju, razigrali su se Pulen i Smit, pa je Mornar prešao u vođstvo - 45:43. Ta prednost je nešto kasnije postala i još ubedljivija (54:47) i postavljalo se pitanje ima li Partizan snage da se vrati u igru.

Kao i protiv Crvene zvezde u prošlom kolu, crno-beli su bili odlični u skoku, posebno u ofanzivnom skoku, naravno Mozli je tu dominirao, a uz njega je i Tomas dao veliki doprinos. Ponajviše zahvaljujući tome, crno-beli u poslednjoj deonici uspevaju da anuliraju prednost Barana i da nakratko pređu u vođstvo, a do kraja regularnog toka meča gledali smo rezultatsku ''klackalicu''. Na kraju, nije prevagnula ni na jednu stranu,  pri rezultatu 70:70, Pulen je imao šut za pobedu Mornara, ali loše je šutirao, pa je meč otišao u produžetak.

-

Potpuna rezultatska neizvesnost potrajala je i u dodatnih pet minuta, ali Partizan je bio hendikepiran odsustvom Markusa Pejdža, koji je još sredinom četvrte četvrtine morao van igre zbog pet prekršaja.

Na minut i po do kraja, Mekintajer vraća minimalnu prednost Partizanu (76:74), potom slede greške u napadu na obe strane, a na ulasku u poslednnji minut, Jaramaz pravi prekršaj nad VAjthedom koji pogađa jedno slobodno bacanje i smanjuje na 76:75.

Partizan ne koristi još jedan napad, a na drugoj strani Vajthed preko Mozlija pogađa za vođstvo Mornara - 77:76, na 23 sekunde do kraja!

Filipovski je uzeo tajm-aut, domaći su odlučili da brane napad Partizana, što je bila dobra odluka, jer crno-beli nisu imali pravu ideju, na kraju Gordić šutira iz teške pozicije, ne pogađa, Tomas ne uspeva da uhvati loptu pod košem, ali je ostalo još dve sekunde da Partizan pokuša da dođe do pobedonosnog koša. Mekintajer je na kraju šutirao za tri poena, ali opet je to bila teška pozicija, opet promašaj koji je označio početak slavlja ekipe Mornara.

Pulen sa 19 i Vajthed sa 16 poena predvodili su ekipu Mornara, a u Partizanu najefikasniji Miler-Mekintajer sa 21 poenom, dok se Gordić zaustavio na 12.

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.