Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 14:42

Partizan dočekuje FMP: Bitka za nadu

Crno-beli traže put izlaska iz krize i eventualnog ulaska u borbu za plej-of, Panteri bi da uživaju u meču

Partizan je iskoristio gotovo sve kredite u Jadranskoj ligi. Plasman u plej-of više ne zavisi samo od njegovog učinka, već i ostalih šest pretendenata koji mu beže od tri do šest koraka, a crno-belima je do kraja ligaškog dela ostalo još samo deset iskušenja. Prvo je sutra protiv FMP-a (19.00) u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kojem ne računaju na Kodija Milera Mekintajera.

Amerikanac je na izlaznim vratima, još samo da se papirološki završi raskid. Ali, ostatak ekipe ne razmišlja o tome.

"Koncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP bazira se na 'pik end rolu' i igri 'jedan na jedan'. Igraju široko u napadu, pa će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu, želim da što više 'delimo' loptu i donosimo dobre odluke. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru saigrače", poručio je trener crno-belih Sašo Filipovski.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Bek Partizana Uroš Trifunović, koji bi trebalo da dobije veću priliku po odlasku Mekintajera, ističe da crno-beli moraju da izađu iz (negativne) faze u kojoj se trenutno nalaze (porazi u Podgorici i Parizu).

"Meč protiv FMP je prva prilika za to. Pojačali su se u odnosu na naš poslednji međusobni meč s trojicom novih igrača i sigurno će biti motivisani protiv nas, što je i nama motiv više. Mislim da je samo potrebno da uđemo jako u utakmicu. Dobro treniramo, dižemo hemiju u ekipi i borimo se da dobijemo svaki meč", kaže Trifunović.

Bojan Đerić, trener FMP koji iz kola u kolo odmiče iz opasne zone i podiže nivo igre, očekuje zahtevnu utakmicu iz energetskog i atletskog ugla.

"Partizan je fizički veoma jak tim, projektovan za najviše moguće ciljeve. Potrudićemo se da još jednom izgledamo dobro protiv ekpe koja je favorit, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Nadam se i želim mojim igračima da uživaju u meču i da daju sve od sebe, što je sigurno i najvažnije", smireno kaže Đerić.

Jurij Macura, jedan od junaka trijumfa FMP nad Splitom, posle dva produžetka najavljuje zanimljivu i tešku utakmicu.

"Partizan po imenima i kvalitetu ima bolju ekipu od Splićana. Ušao je u Top 16 Evrokupa i poseduje mnogo dosta iskustva. Ali, verujem da ćemo se boriti do poslednje sekunde, pa neka bolji pobedi", rekao je slovenački internacionalac.

ABA LIGA - 16. kolo

Subota

19.00: (3,50) Borac (16,0) Budućnost (1,35)

19.00: (1,03) Partizan (28,0) FMP (12,0)

Nedelja

12.00: Mega - Cibona

15.00: Split - Cedevita Olimpija

17.00: Krka - Zadar

19.00: Mornar - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.