Partizan dao dva gola, ali opet nije pobedio: Ninković sa penala pogodio, a iz slobodnjaka uzdrmao prečku

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan dao dva gola, ali opet nije pobedio: Ninković sa penala pogodio, a iz slobodnjaka uzdrmao prečku

Crno-beli u petoj proveri u Beleku dva puta vodili protiv Anžija, na kraju samo remizirali u meču u kome je za Nikolićev tim debitovao Balažic - 2:2

Još Partizan ne zna za pobedu na turskom tlu. Doduše, poboljšao je realizaciju, postigao dva gola, isto toliko puta i vodio, ali na prvenac tokom pripremnog perioda u Beleku moraće da sačeka. Crno-beli su u petoj proveri na obali Mediteranskog mora uspeli da izbore samo remi sa Anžijem, prvoplasiranim timom Druge >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lige Rusije - 2:2.

A malo je nedostajalo da skinu skalp nekada moćnom klubu, koji je usled finansijskog kolapsa prošle godine ispao u niži rang i na dobrom je putu da se vrati u elit. Jer, 20 minuta pre kraja Nikola Ninković je odapeo strelu iz slobodnog udarca, lopta posle tog šuta odsela na prečki, pa se može konstatovati da je ekipa iz Mahačkale uspela da se spase poraza na debiju Gregora Balažica za tim Marka Nikolića, u danu kad je prvoplasirani tim odmarao startere iz duela sa Sarajevom i opraštao se od Danka Lazovića.

U nameri da isprave greške iz dosadašnjih susreta, ali i da dokažu treneru Nikoliću da zaslužuju bolji tretman, fudbaleri crno-belih koji su počeli današnji meč agresivno su krenuli ka golu Anžija, u prvih 15 minuta razvili nekoliko opasnih akcija, poništen im je gol Nemanje Kojića (u četvrtom minutu, zbog ofsajda), ali su inicijativu, ipak, naplatili. U 17. minutu dosuđen je kazneni udarac za lidera Superlige, a Nikola Ninković hladnokrvno pucao sa 11 metara, baš kao i u proveri sa Sinđelićem pre nekoliko dana.

Sudeći prema izveštaju sa lica mesta, Nemanja Kojić je danas bio izuzetno raspoložen za igru, neprekidno je priotiskao poslednju liniju ruskog tima, a u 36. minutu odlučio da proigra Nenada Marinkovića, za drugi gol i novo vođstvo ekipe iz Humske.

U oba slučaja Anži se brzopotezno vraćao u igru. Ponajviše zahvaljujući brazilskom vezsiti Leonardu da Silvi, koji je u 22. minutu posle kornera Maksimova glavom prevario Živka Živkovića, da bi u 38. dobio identičnu priliku kao Ninković i nije propustio šansu da poentira sa 11 metara.

Naredni rival Partizana na pripremama u Turskoj je bugarski prvoligaš Liteks iz Loveča, taj meč na programu je u utorak od 14 časova.

-------------------------------------------------------------------

PARTIZAN - ANŽI 2:2 (2:2)

/Ninković 17 pen, Marinković 36 - Leonardo da Silva 22, 38 pen/


Belek

Teren hotela Kaja

Gledalaca: 50

Sudija: Aziz Asimov (Uzbekistan)

Žuti karton: Stevanović, Ćirković (Partizan)

PARTIZAN: Ž. Živković - Marinković, Stevanović, Balažic (od 68. Ćirković), N. Petrović - Marković (od 75. Grbić), I. Petrović - A.  Živković, Ninković, S. Ilić - Kojić (od 75. Šaponjić).

ANŽI: Keržakov - Ajdov, Aravin, Gadžibekov, Zotov - Koncedalov, Leonardo da Silva, Maksimov, Mutari, - Čirkin, Boli. Igrali su još: Dženetov, Krivoručko, Agalarov, Mirošničenko, Musalov, Ten, Tagirbekov, Gazimagomedov, Džamalutdinov, Abdulavov, Čuperka, Asiljdarov, Mitrišev.

(FOTO: partizan.rs)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Partizan dao dva gola, ali opet nije pobedio

Izvor: Press, 08.Feb.2015

Crno-beli u petoj proveri u Beleku dva puta vodili protiv Anžija, na kraju samo remizirali u meču u kome je za Nikolićev tim debitovao Balažic - 2:2 . Još Partizan ne zna za pobedu na turskom tlu. Doduše, poboljšao je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.