Partizan čekaju Bazel, Salcburg, Steaua, Seltik...

Izvor: B92, 16.Jul.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan čekaju Bazel, Salcburg, Steaua, Seltik...

Fudbaleri Partizana su na pola puta ka trećem kolu Lige šampiona, gde će crno-beli imati veoma težak posao.

Ukoliko srpski šampion ne dozvoli iznenađenje u Gruziji i iskoristi minimalnu pobedu nad Dilom iz prvog meča u Beogradu, u narednoj rundi ga čeka nekoliko izuzetnih timova.

Najteža prepreka bio bi redovni učesnik LŠ, švajcarski Bazel, a visok koeficijent u Evropi imaju još Salcburg (Austrija) i Viktorija Plzenj (Češka).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Posao u prvim mečevima su skoro završili Steaua (Rumunija) i Seltik (Škotska).

Blizu trećeg kola kvalifikacija su i BATE Borisov (Belorusija), te slovenački Maribor, koji imaju po gol prednosti pred gostovanja u Irskoj i Kazahstanu.

Što se ostalih potencijalnih konkurenata tiče tu bi Partizan mogla da pogleda sreća. Kiparski APOEL je remizirao sa Vardarom, bugarski Ludogorec je poražen kod kuće od Milsamija iz Moldavije, a obrukao se i zagrebački Dinamo remijem s Folom Eš iz Luksemburga.

Rezultati potencijalnih rivala:

Trenčin – Steaua 0:2

Seltik – Stjarnan 2:0

APOEL – Vardar 0:0

BATE – Dandalk 2:1

Ludogorec – Milsami 0:1

Dinamo – Fola Eš 1:1

Maribor – Astana 1:0

* Bazel, Salcburg i Viktorija su se direktno plasirali u treće kolo kvalifikacija.

Veče uoči kvalifikacija UEFA će broj potencijalnih rivala Partizana prepoloviti na pet, formiranjem tzv. podgrupa.

Partizan će u svojoj podgrupi dobiti sigurno dve od četiri sa najvećim koeficijentom (Bazel, Salcburg, Viktorija, Steaua), a potom dve od četiri sledeće (Seltik, APOEL, BATE, Ludogorec).

Poslednjeg člana podgrupe čini će jedan od dva tima iz bivše države, a UEFA nezvanično voli da razdvaja srpske i hrvatske ekipe, pa je Maribor verovatno bliži od Dinama.

Žreb parova trećeg kola kvalifikacija za LŠ biće održan u petak, 17. jula, od 12h u Nionu, a kugle će po tradiciji izvlačili Đani Infantino (generalni sekretar UEFA) i Đorđo Marketi (dirketor UEFA takmičenja).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.