Partizan remijem do evropskog proleća!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 10:56

Partizan remijem do "evropskog proleća"!

Partizan je remizirao sa Anortozisom rezultatom 1:1 u 6. kolu Lige konferencija. Fudbaleri Partizana kao drugoplasirani odlaze iz grupe B u osminu finala Lige konferencija.

Partizan je uspeo da prezimi u Evropi u prvom ikada održanom takmičenju Lige konferencija zahvaljujući sjajnom Milovanoviću koji je postigao jedini gol za crno-bele.

Kada pogledamo utakmicu, videćemo da je Partizan od samog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starta bio agresivan, diktirao tempo i pokušavao da ugrozi gol Anortozisa, a prvi je zapretio Jović još u 9. minutu.

Najopasniju priliku su imali gosti u 15. minutu kada je Deletić šutirao, a Popović spasio Partizan, da bi pet minuta kasnije navijači Partizana imali razloga za slavlje.

Osamnaestogodišnji napadač Partizana Marko Milovanović je uspeo da se odlično snađe u kaznenom prostoru i da postigne svoj prvi gol u Evropi, odnosno treći u nizu na tri uzastopne utakmice.

Delovalo je da će crno-beli uspešno premostiti ovo poluvreme i ovaj meč, a onad je u 33. minutu usledila katastrofalna greška golmana Popovića koji iz samo sebi poznatog razloga istrčava i pravi penal...

Hristodulopulos je penal relizovao i doneo poravnanje, a mogli su gosti i do prekoreta da Saničanin nije fantastično reagovao u 43. minutu susreta, da bismo u nadoknadi videli veliku šansu crno-belih koja odlazi u nepovrat nakon slabe reakcije Uroševića ispred golmana Anortozisa.

Drugo poluvreme je bilo nekako dosadno i bez previše uzbuđenja, a Kiprani su u 49. minutu "pokazali zube" kada je kombinacija Popović-Deletić zapretila golu crno-belih.

Urošević je bio ofanzivan kolko god je to bilo moguće, ubacivao se i Miljković i pokušavao centaršutevima da pronađe Milovanovića, ali su se gosti uspešno branili.

Mogao je Partizan nekoliko puta iz kontra napada da postigne gol, ali su izabranici Aleksandra Stanojevića nekako uvek uspevali da se spotaknu i ostanu bez lopte.

Sve u svemu, Partizan je uspeo da prođe dalje ovim remijem, proleće u Evropi je obezbeđeno i crno-beli će u ponedeljak saznati imena svojih novih rivala.

Kraj meča!

Pet minuta nadoknade. Očekivano.

85. minut - Vreme prolazi, rezultat se ne menja - 1:1. Gotovo da se ništa ne dešava na terenu stadiona u Humskoj. Igra se 85. minut, ulazimo u neizvesnu završnicu meča, nešto što su crno-beli morali da izbegnu.

73. minut - Propala još jedna šansa. Neverovatno šta radi Partizan... Nova odlična šansa iz kontre za crno-bele i novi kiks ovog puta Jojića i rezultat se ne menja. Lekari oba tima ulaze na teren, došlo je do sudara glavama Milovanovića i Andersona. Nadamo se da će sve biti u redu.

70. minut - Slabo drugo poluvreme. Gotovo da ništa nismo videli u nastavku susreta. Ima još 20 minuta igre i ukoliko se rezultat ne promeni Partizan će prezimiti u Evropi. Deletić napušta igru, menja ga Hristofi.

61. minut - Nove izmene u timu Partizana. Hoš dve izmene vrši trener Partizana Stanojević - umesto Meniga i Jovića u igri su Lutovac i Holender.

60. minut - Mirno u prvih 15 minuta nastavka. Prva trećina drugog poluvremena protekla je u igri na sredini terena, bez ozbiljnijih pokušaja dva tima da ugroze protivničke golmane. Crno-beli su stabilizovali igru u središnjici ulaskom Aleksandra Šćekića, ali crno-beli nikako ne nalaze način da ugroze izraelskog golmana Cura.

49. minut - Umalo da Partizan primi gol. Popović i Deletić... Sjajna kombinacija gostiju i snažan udarac Popovića koji je bio neprecizan i lopta ide preko gola.

Počeo je drugi deo igre. Pavlović izlazi i menja ga Šćekić, a u Anortozisu ulazi Popović umesto Joanua.

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Slobodan udarac za Partizan. Jojić izvodi prekid... Nije bilo loše, imao je Urošević 1 na 1 sa golmanom Anortozisa i bio nespretan. Ofsajda nije bilo, ali nije ni gola. Propala je velika šansa.

43. minut - Sjajni Saničanin. Mogao je Anortozis i do preokreta, ali je u poslednjem momentu je Saničanin sjajno reagovao i izblokirao taj udarac.

38. minut - Partizan i dalje napada. Crno-beli pokušavaju da vrate vođstvo i pletu mrežu oko gola rivala, međutim bez konkretne pretnje. Veće iskušenje nije doneo n i treći korner za domaćina.

33. minut - GOL! Anortozis dolazi do izjednačenja. Siguran izvođač najstrože kazne je Hristodulopulos, Anortozis dolazi do izjednačenja u 33. minutu.



32. minut - Penal! Katastrofalna greška Popovića, izleteo je bez potrebe i pokosio napadača Anortozisa. Penal za goste.

24. minut - Umalo 2:0. Pavlović je imao sjajnu priliku i šutirao iz kaznenog prostora, ali je šutirao isuviše slabo i propala je velika prilika.

20. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 1:0! Marko Milovanović se odlično kretao i postigao svoj prvi gol u dresu Partizana u Evropi! Osamnaestogodišnji napadač postiže treći gol na trećoj uzastopnoj utakmici.

15. minut - Partizan umalo primio gol. Deletić je zapretio, ali je Popović odlično reagovao. Umalo da Anortozis povede!

9. minut - Umalo gol. Solidna akcija sa leve strane i centaršut u kazneni prostor gde je bio mladi Marko Milovanović i pokušao glavom da postigne prvi gol na meču, ali lopta odlazi pored stative...

5. minut - Partizan napada. Crno-beli se trude da budu agresivni odmah od starta, ali se Kiprani dobro brane. Novi propali posed i gol aut.

Počeo je meč.

Poznati su sastavi:

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Menig, Pavlović, Jović, Milovanović.

Anortozis: Cur, Hambartsumjan, Arađuri, Antonijades, Anderson, Artimatas, Joanu, Hušbauer, Deletić, Hristodulopulos, Varda.

Crno-beli su ubedljivo nadigrali ekipu Anortozisa sa 2:0 u prvoj utakmici na Kipru i došli do prva tri boda u takmičenju.

Partizan se ove godine takmiči u Ligi konferencija i u grupi su sa Anortozisom, Genkom i Florom Talin.

Crno-beli su drugi u grupi B sa sedam bodova, iza Genta koji ima 10, a trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je tim svestan značaja utakmice i pozvao je navijače da ih podrže u što većem broju.

Oni pred svojim navijačima igraju poslednji meč grupne faze Lige konferencija, u kome se bore za evropsko proleće.

Ukoliko pobede, crno-beli će sigurno dočekati proleće u Evropi.

Poznato zašto Rikardo ne igra

Partizan igra najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone bez napadača Rikarda Gomeša. Aleksandar Stanojević je objavio sastave i poznato je da Rikardo Gomeš neće biti u 11, ali ni u protokolu.

Razlog nije disciplinska mera, već zdravlje igrača.

"Osetio je malaksalost, slabost i vrtoglavicu tokom treninga. U narednim danima biće podvrgnut dodatnim pregledima, stoga se nije našao u protokolu", rečeno je iz Partizana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga konferencija: Partizan bez kalkulacija

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2021

Partizan od 18.45 dočekuje ekipu Anortorzisa u poslednjem meču grupne faze UEFA Lige konferencija.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.