Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 11:21

Partizan će igrati protiv Sočija i tradicije: Rusi do sada – nedodirljivi

Crno-beli nemaju ni pobedu protiv klubova iz najveće zemlje sveta

Ako je suditi po tradiciji, teže za Partizan nije moglo da bude. Tačno je, nije Soči neki bauk, nije ni klub iz prvog ešalona ruskog fudbala, iako je prethodnu sezonu završio kao peti na tabeli. Ali je ruski klub...

A, to u startu ne budi baš prelepe asocijacije navijačima Partizana. Jer, tradicija kaže da crno-beli nikada u istoriji ne da nisu prošli neki klub iz najveće zemlje sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nego nemaju čak nijednu pobedu! I zato će Aleksandar Stanojević i njegovi puleni igrati ne samo da prođu u četvrto kolo Lige Konferencije, nego i da prekinu jednu neprijatnu tradiciju za Parni valjak.

Partizan je do sada odigrao šest mečeva sa klubovima iz Rusije u evropskim kupovima i ostvario je bilans od dva remija i četiri poraza. U taj saldo ne ulazi dvomeč sa Dinamom iz Kijeva iz doba SSSR-a, mada su i tu crno-beli oba puta poraženi.

Prvi susret sa Rusima Partizan je imao u sezoni 1999/2000. u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je odmerio snage sa moskovskim Spartakom. I nije dobro prošao. Kao gost je izgubio sa 2:0, dok je pao i na svom terenu – 3:1.

Nova prilika se ukazala u sjajnoj za Partizan sezoni 2004/05 kada je došao do osmine finala Lige Evrope. Ali, nije mogao preko CSKA iz Moskve. U Beogradu je bilo 1:1, međutim, u revanšu u Krasnodaru ruski tim je slavio 2:0. I kasnije osvojio trofej.

Poslednji susret Partizana i Rusa bio je u sezoni 2012/13 u grupnoj fazi Lige Evrope. Na drugoj strani terena bio je Rubin iz Kazanja. U Humskoj nije bilo pobednika – 1:1, ali u Kazanju je domaćin bio bolji – 2:0.

Soči je šansa za Partizan da se taj niz prekine. Ruski tim je dobar, ima kvalitet, ali ne i neku zastrašujuću igru od koje bi crno-beli trebalo da zaziru. Prvi meč je u četvrtak u Rusiji, revanš za sedam dana u Beogradu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.