Partizan bolji od lidera Jadranske lige

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji od lidera Jadranske lige

Košarkaši Partizana pobedili su u Pioniru podgoričku Budućnost sa 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16), u utakmici devetog kola Jadranske lige.
Izabranici Petra Božića su ovim trijumfom stigli do treće pobede u sezoni, ali su i prekinuli seriju Budućnosti od šest vezanih trijumfa.

Partizan su do treće pobede u sezoni, pred oko 4.500 navijača, predvodili Kevin Džouns sa 18 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i devet skokova i Vanja Marinković sa 14 poena.
U ekipi Budućnosti najbolji su bili Devou Džozef sa 15 poena, a Nemanja Jaramaz dodao je 13.
Gosti iz Podgorice su u prvoj četvrtini konstantno bili u prednosti, koju su održavali, pre svega, odličnim šutom za tri poena. Pogodili su šest trojki iz devet pokušaja, a po tri su dali Kuk i Džozef.
Najveća prednost gostiju u prvoj deonici iznosila je deset poena, ali su crno-beli do sredine druge četvrtine vratili neizvesnost u meč.
Serijom od 9:0, i poenima Vrabca, Vitkovca, Marinkovića i Anđušića, Partizan je sredinom druge četvrtine prišao na samo poen zaostatka.
Crno-beli su u tom periodu igre promašili i nekoliko zicera i tako propustili priliku da povedu. Ono što im tada nije pošlo za rukom jeste u samom finišu četvrtine. Poenima Aranitovića, Partizan je prvo izjednačio (41:41), da bi Marinković potom pogodio i za vođstvo Partizana, pa su crno-beli na veliki odmor otišli s prednošću od 43:42.
Partizan je na početku treće četvrtine jakom odbranom usporio napad Budućnosti, a serijom 6:0 stigao je i do prednosti od pet poena.
Seriju crno-belih prekinuo je Jaramaz, posle tehničke greške koju je zaradio trener domaćih Petar Božić, ali je potom Aranitović sa pet poena u nizu "odlepio" Partizan na plus osam.
Izabranici Petra Božića su do kraja tog dela igre održavali prednost, pa su na poslednji odmor otišli rezultatom 68:61.
Budućnost je posle dva i po minuta igre u poslednjoj četvrtini, poenima Džozefa, Bacovića i Jaramaza, stigla do izjednačenja, ali je Partizan vrlo brzo pronašao pravi ritam.
Džons se razigrao sredinom četvrtine, Cvetković je pogodio trojku nekoliko sekundi pre kraja napada, a potom je Jaramaz zaradio tehničku grešku, pa je Partizan otišao na maksimalnih 11 poena prednosti tri minuta pre kraja utakmice.
Partizan je prednost sačuvao do kraja utakmice i upisao treću pobedu u regionalnom takmičenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WL(ž): Vizura, Zvezda i TENT ubedljivi

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Odbojkašice Vizure, TENT-a i Crvene zvezde ostvarile su sigurne pobede u mečevima 4. kola Viner štetiše lige u subotu...Lider na tabeli ekipa Vizure pobedila je Zrenjanin kod kuće sa 3:1 (25:13, 25:19, 23:25, 25:21) i tako zadržala maksimalan učinak...Još manje problema imala je Crvena zvezda...

Nastavak na B92...

ABA: Partizanova pobjeda za bolju budućnost

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Nov.2015

Košarkaši Partizana su prekinuli seriju poraza u ABA ligi i napravili iznenađenje savladavši lidera na tabeli, Budućnost. Crno-bijeli su pred oko 4,500 gledalaca u Pioniru uspjeli da prebrode loš početak utakmice, naprave preokret i stignu do važnog trijumfa. U ekipi Petra Božića petorica igrača...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Veče Jovane Risović

Izvor: KGsport.info, 08.Nov.2015

. Rukometašice Radničkog upisale su šesti prvenstveni trijumf, pošto su u meču 8. kola Super lige Srbije slavile na gostovanju ekipi Sloge iz Petrovca na Mlavi sa 30:26 (14:7). Apsolutna junakinja ovog trijumfa bila je Jovana Risović sa čak 25 uspešnih odbrana.. Nakon poraza u Aranđelovu „Tigrice“...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.