Partizan bolji nego prošle sezone

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Okt.2010, 05:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji nego prošle sezone

Novi tim, stare ambicije, ciljevi kao i obično najviši. Partizan je predstavio ekipu za predstojeću sezonu, malo izmenjenu u odnosu na prošlu, ali koja će takođe „pucati“ na vrh Evrope.
-I ove godine osnovni cilj nam je plasman na fajnal-for Evrolige. Smatram da je za ovu ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << to sasvim realno. A kasnije, na proleće ćemo moći da razgovaramo i o drugim, višim ambicijama – rekao je  predsednik kluba Aleksandar Šoštar, koji je između ostalog naglasio da je budžet za ovu godinu smanjen za 30 odsto u odnosu na prošlu i da veruje da će sve obaveze klub ispuniti.
Prošle sezone Partizan je bio treći u Evroligi. U polufinalu završnog turnira izgubio je od Pro Reka, a u duelu za treću poziciju,posle još jedne velike drame, savladao Jug na peterce.
Četvorica igrača iz ekipe koja je igrala prošle sezone i učestvovala na turniru u Napulju nisu više na Banjici. Klub su napustili Živko Gocić, Slavko Gak i Luka Mirković, a golman Branislav Mitrović je otišao na pozajmicu u Ferencvaroš.
Nova imena su Teodoros Hadžiteodoru, dugogodišnji kapiten grčke reprezentacije i Olimpijakosa, Aleksandar Radović, povremeni crnogorski reprezentativac koji je došao iz Jadrana.
-Kad je o odlascima reč, za Slavka Gaka i Luku Mirkovića, rastanak je više-manje bio predviđen. Dok je Živko Gocić otišao nekontrolisano, neplanirano, jer je dobio bolju ponudu u Italiji – sumirao je trener Igor Milanović.- Na moju sreću došli su Hadžiteodoru i Radović. Za Radovića sam se već na turniru u Egeru na početku sezone uverio da je pravo pojačanje, a kada je reč o Hadžiteodoruu, sa njim sam imao priliku i da igram zajedno, dobro se poznajemo. Sem dva pojačanja novi članovi ekipe su i vaterpolisti prekomandovani iz Studenta Marković, Šaponjić, Dedović i Janko Radović, koji su i ranije imali prilike da treniraju i igraju u A timu Partizana.
Navodeći razloge zbog kojih smatra da je sadašnji tim bolji od prošlosezonskog Milanović nastavlja:
-Iskusniji smo. Godina zajedničkog rada, u kojoj smo uneli neke novine, je iza nas. Atmosfera, koja nas je krasila, je bila izuzetna prošle godine. I sada je tako. Nastavljamo tamo gde smo stali.
O evropskim ambicijama Milanović kaže:
- Za sada je najbitnije da odemo na fajnal-for. A ako taj cilj ostvarimo razmišljaćemo kako dalje. Imaćemo ove sezone dovoljno jakih utakmica da se dobro pripremimo – zaključuje Milanović.
I.Ćurčić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.