Partizan bio blizu, Saragosa, ipak, bolja

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bio blizu, Saragosa, ipak, bolja

Crno-beli izgubili još jednu pripremnu utakmicu u Španiji. Saragosa slavila zbog bolje završnice. Najbolja igra "parnog valjka" od početka priprema. Odlični Markus Pejdž.

Posle poraza u pripremnom periodu od Oldenburga i Kluža u Beogradu, pa od Baskonije u Ljeidi pre tri dana, Partizan je doživeo još jedan neuspeh. Ovaj put, na turniru u Taragoni bolja je bila Saragosa – 87:81 (27:32, 25:16, 15:19, 20:14).

Partizan je odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napadački odličnu utakmicu, a predvodio ga je mladi plejmejker Markus Pejdž. Amerikanac je sa 25 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač meča. Pejdž je imao po šest skokova i šest asistencija, uz šut iz igre 10 od 14.

Partizan je poslednjih šest minuta dočekao sa plus sedam. Serijom 14:3 stigao je do 77:70, pet i po minuta pre kraja. Ali, završnica Beograđana je bila očajna. Saragosa je do kraja, pre svega zahvaljujući Seibutisu i Okojeu napravila 17:4 i zasluženo pobedila.

Zbog lakših povreda nisu igrali Banđa Si i Rade Zagorac. Novica Veličković, kao što je poznato, nije ni otputovao na turneju, već je ostao u Beogradu. Trener Partizana Nenad Čanak nije mogao da računa ni na Amara Gegić, koji s nalazi sa reprezentacijom BiH.

Crno-beli su prvoj četvrtini, u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, ubacili čak 32 poena. Prednost iz prve deonice Saragosa je anulirala do poluvremena. Međutim, već na početku drugog dela uspostavljena je rezultatska ravnoteža.

Najefikasniji igrači Partizana, pored odličnog Pejdža, bili su Vanja Marinković sa 16 i Džok Lendejl sa 14 poena. U pobedničkoj ekipi istakli su se Renaldas Seibutis sa 17 i Sten Okoje sa 16 poena. Fran Vaskez je ubacio 11, ali je sa sedam uhvaćenih lopti bio prvi skakač Saragose.

PARTIZAN: Pejdž 25 (6sk, 6as, 4iz), Marinković 16 (šut 5-15, 4sk, 2iz), Pecarski 5 (6sk), Gavrilović 6 (6sk, 2iz), Trifunović, Aranitović 4, Pažin, Tanasković, Gagić 5 (6sk, 3as, 3iz), Nikolić 6 (6sk, 3as, 3iz).

Partizan je imao znato više skokova od Španaca, ali ih nije materijalizovao. Crno-beli su meč završili sa 45 uhvaćenih lopti (15 u napadu), naspram tek 32 Saragose.

U nedelju (19.30) Partizan - Tenerife u istoj dvorani, direktan prenos Arena sport 2, kraj turneje 12. septembra protiv Barselone.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.