Partizan bez milosti protiv Zvezde

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bez milosti protiv Zvezde

Crvena zvezda - Partizan 0:3 (21:25, 20:25, 18:25)

Partizan je za samo 70 minuta slavio pobedu protiv Crvene zvezde u prvom meču 10. kola Viner štediše Super lige. Crno-beli su igrali fantastično, na izuzetno visokom nivou, pa su opravdali ulogu favorita i lidersku poziciju na tabeli. Sa druge strane, Crvena zvezda nije imala adekvatan odgovor na takvo izdanje ekipe Milana Žarkovića, niti dovoljan broj raspoloženih igrača. 
Prvi set:
Iako je Crvena zvezda imala kadrovskih problema, trener Željko Bulatović je meč počeo sa najjačom startnom postavom, u kojoj su i rekovalescenti Dušan Petković i Mladen Bojović. Sa druge strane, u igri je najbolji poenter Partizana i reprezentativca Aleksandar Atanasijević, koji se žalio na bolove u leđima prethodnih dana.
Crvena zvezda je prva došla do dva poena viška (5:3), posle sjajnog bloka Bojovića. Istu razliku crveno-beli su zadržali na prvom tehničkog tajm-autu, uz sjajnu realizaciju Petkovića iz teške pozicije. Ipak, vrlo brzo je Partizan vratio izjednačenje, posle as poena Kisića (8:8). Usledila je igra 'poen za poen', a na drugom obaveznom predahu crveno-beli su imali minimalnu prednost (16:15).
Vezali su tada crno-beli dva poena u nizu, oba Atanasijevića i preokrenuli, a posle greške Petkovića stekli su i dva poena viška prvi put u uvodnom setu (18:16). Bulatović je reagovao tajm-autom, a Partizan odmah posle toga nije iskoristio kontru za 'plus tri', jer je Bojović fantastično izblokirao Pešuta, a potom je isti igrač doneo izjednačenje (18:18).
Ipak, kad je...
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.