Partizan bez iznenađenja, pobeda Valensije

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bez iznenađenja, pobeda Valensije

Košarkaši Partizana doživeli su drugi poraz u Evrokupu, pošto su na gostovanju Valensiji izgubili sa 79:71.

Crno-beli sada imaju skor od jedne pobede i dva poraza u C grupi. S druge strane, Valensija je zabeležila treću pobedu.  Trener Partizana Nenad Čanak u ovom meču nije mogao da računa na Zagorca i Sija.

Parirali su crno-beli favorizovanom rivalu tokom prve dve deonice, ali u završnici druge četvrtine nisu mogli do koša i čini se da su tada ispali iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ritma.

U nastavku su domaći preuzeli inicijativu, pa su prelomili meč. Samo šest koševa Partizana je postigao iz igre u trećem kvartalu.

Vil Tomas je predvodio španski tim sa 17 poena. Majk Tobi je dodao 15 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije.

U dresu Partizana najraspoloženiji je bio Markus Pejdž sa 14 poena, dok je Aleksej Nikolić ubacio 12.

Valensija je sa maksimalnim učinkom prva u grupi, dok je Partizan četvrti.

Rezultat pratite OVDE.

Odlično su crno-beli odgovorili na igru i postavljanje domaćih u prvoj četvrtini. Posle poena Marinkovića, Pejdž je pogodio trojku, pa se Partizan odvojio. Usledila su dva brza napada koja su iskoristili Gegić i Gavrilović, pa su Beograđani poveli sa 15:21. Ipak, uzvratio je Dubljević za 17:21, a poslednje poene u četvrtini postigao je Tomas, koji je šutirao za tri.

Posle 10 minuta igre u Valensiji, @valenciabasket - #KKPartizan 20:21 @EuroCup#7DAYSEuroCuppic.twitter.com/tCD8hsDbsm

Nastavio je Partizan sa dobrom igrom i u narednom periodu, pa je u uvodnim minutima napravio seriju 4:0. Ipak, čvršće je Valensija zaigrala u odbrani u nastavku, bolje se gradila pod košem pa je uspevala da zaustavi crno-bele. Partizan nije mogao do koša u poslednja tri minuta, pa su domaći preokrenuli preko Tobija i Vivesa na 43:40.

Mučila se u napadu ekipa Nenada Čanka i u trećem periodu, pa su domaći bez većih problema uvećavali prednost. Pokušavali su crno-beli šutevima sa distance, ali nisu pogađali. Imala je Valensija i 59:46, ali je Partizan uspeo da spusti razliku na deset poena do isteka 30. minuta.

Održavali su domaći dvocifrenu prednost do poslednjih pet minuta. Onda je Gagić zaustavio Dubljevića, a potom gađao slobodna bacanja za 70:64. Ipak, u nastavku je opet lake poene primio Partizan. Nisu dovoljno sigurni u odbrani bili crno-beli, pa su pretrpeli drugi poraz.

U 3. kolu @EuroCup crno-beli su u Valensiji izgubili od lidera grupe C sa 79:71#7DAYSEuroCup#KKPartizanpic.twitter.com/qYKNoxt6tA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.