Partizan – Skenderbeg: Tavamba overio prvu trojku

Izvor: BKTV News, 02.Nov.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan – Skenderbeg: Tavamba overio prvu trojku

Crno-beli merkaju tri boda protiv Albanaca.

KRAJ! Partizan je upisao prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope!

74' - Drugi put u pet minuta duel istih aktera je pripao golmanu domaćeg tima koji je još jednom zaslužio veoma visoku ocenu.

69' - Pokušao je Skenderbeg da ekspresno odgovori preko Jašanice, ali je njegov udarac glavom odbranio Stojković.

66' - GOOOOL! LEANDRE TAVAMBA >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 2:0! Konačno je popustio gostujući bedem. Ognjen Ožegović prihvatio je poklon Šehija koji mu je loptu prosledio u noge i nesebično proigrao Tavambu. Kamerunskom napadaču nije bilo teško da usamqen prosledi loptu u gol rivala.



61' - Period igre u kojem bi Partizan mogao da razreši sve dileme! Razigrali su se fudbaleri Miroslava Đukića, a ponovo je svoj tim u igri sačuvao Šehi odbranivši lob Tavambe. Možda je proigravanje usamljenog ožegovića bilo bolja opcija, ali je još jedna šansa da se overi trijumf otišla u nepovrat.

54' - Tavamba je poslao loptu ka Ožegoviću, španski arbitar pustio je prednost uprkos igranju rukom jednog od igrača Skenderbega, a napadač Partizana iz stopostotne šanse šutirao u golmana albanskog kluba.

51' - Prvi žuti karton na utakmici Karlos Del Sero pokazao je Zoranu Tošiću. Veliki hendikep za crno-bele koji, zbog parnih kartona, protiv Jang bojsa neće imati uz sebe strelca vodećeg gola večeras.

Kraj prvog poluvremena - Partizan je na odmor otišao sa prižeqkivanim vođstvom i pred drugih 45 minuta ima rezultat koji znatno uvećava šanse za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Međutim, Skenderbeg je jasno dao do znanja Beograđanima da se neće predati do poslednjeg sudijskog zvižduka, pa će Đukićevi izabranici, tri boda morati da overe u nastavku.

42' - Nije rezultatski zaostatak poremetio Skenderbeg pa je Vanđeli snažnim udarcem dobro namučio golmana Partizana. Uspeo je Stojković da sačuva gol i, uz pomoć saigrača otkloni opasnost.

39' - GOOOOL! ZORAN TOŠIĆ 1:0! Pokazao je krilni napadač Partizana još jednom da je majstor slobodnih udaraca. Uputio je loptu preko živog zida, uz levu stativu u nebranjeni deo mreže gostiju.



34' - Janković je na dodavawe Ožegoviža šutirao pravo u Šehija. Usledila je kontra Skenderbega preko

30' - Golman gostiju pokušao je da ispuca loptu ka protivničkoj polovini i tom prilikom pogodio Ožegovića, umalo da izabranici Miroslava Đukića povedu iz neobične situacije.

28' - Crno-beli kontrolišu igru, ali imaju dosta poteškoća da nađu put do kaznenog prostora rivala. Ipak, uspeo je Tošić da nađe rupu u albanskom bedemu, uposlio Nemanju R. Miletica koji ne koristi najbolju šansu u dosadašnjem delu utakmice.

14' - Tošić je glavna pretnja po rivala u uvodnim minutima meča, nove muke za golmana Skenderbega doneo je slobodan udarac reprezentativca Srbije. Bez promene rezultata.

11' - Nižu se pokušaji na obe strane, udarac albanskog ofanzivca zaustavio je Stojković

9' - Zoran Tošić ponovo je u centr pažnje, njegov udarac osbiljno je namučio Šehija.

7' – Odgovor Partizana usledio je veoma brzo i to iz kornera. Tošić je poslao loptu u šesnaesterac, a defanzivci Skenderbega bili su prisebni i otklonili opasnost.

4' – Prvi šut u okvir gola uputili su gosti. Udarac Vanđelija bio je dovoljan samo da zagreje Stojkovića.

Oko 15 hiljada navijača bodri srpskog šampiona sa tribina, možda ispod očekivane posete, s obzirom da su u pethodnoj evropskoj utakmici kapije bile zatvorene za publiku.

1' - Utakmica je počela

Објава коју дели FK Partizan (@partizanbelgrade) дана 2. Нов 2017. у 10:57 PDT

Partizan, u prvoj ovosezonskoj utakmici grupne faze Lige Evrope pred svojom publikom, nada se premijernom trijumfu u ovoj fazi takmičenja.

Miroslav Đukić, šef stručnog štaba Partizana, istakao je važnost duela sa Skenderbegom, a startnu postavu srpskog predstavnika večeras će činiti: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Tošić, Tavamba, Janković - Ožegović.

Klub iz Humske, u prva tri kola ostvario je dva remija i poraz pa sa večerašnjim protivnikom deli treće mesto sa po dva osvojena boda.

Lider grupe B je Dinamo iz Kijeva sa 7 osvojenih bodova koji, takođe od 19 časova, gostuje Jang Bojsu.

Oko stadiona u Humskoj postavljeno je više prstenova obezbeđenja, kontrola je rigorozna i bez ulaznice i lične karte nije moguće ući na tribine.

Prema najavama, više od 700 pripadnika policije i redarske službe obezbeđuje meč, a instalirano je i čak 96 sigurnosnih kamera kamera specijalno zbog gostovanja albanskog tima.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizanov evropski prvenac, miriše na proleće!

Izvor: Sportske.net, 02.Nov.2017

Šampion Srbije upisao je prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope nakon koje plasman u plej-of fazu takmičenja deluje kao sasvim realna opcija...Dočekali su fudbaleri Partizana posle dve evropske utakmice da uz podršku sa tribina izađu na megdan rivalu, a dočekali su i "Grobari" prvenac u Ligi Evrope!..Aktuelni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.