Partizan, Real i košarka: Madriđani izjednačili protiv crno-belih, igraće se majstorica u Madridu

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 22:47

Partizan, Real i košarka: Madriđani izjednačili protiv crno-belih, igraće se "majstorica" u Madridu

Serija se sada vraća u Madrid, a odlučujuća peta utakmica igra se u sredu 10. maja i pobednik tog duela plasiraće se na završni turnir.

Košarkaši Reala pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 85:78 i izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Večerašnji duel odigran je dan posle ubistva osmoro đaka i čuvara u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve.

Madriđane je do pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvodio Valter Tavares sa 15 poena, dok je u beogradskom timu najbolji strelac bio Zek Ledej sa 25 poena.

Pred početak utakmice, umesto himne, navijači su u tišini podigli šalove i cveće koje su potom bacili na teren, a Danilo Anđušić (Partizan) i Najdžel Vilijams-Gos (Real) su se kratkim porukama obratili navijačima u ime svojih timova.

Igrači Partizana su na teren izašli u crnim majicama na kojima je pisalo ime škole.

Tim crno-belih, kao i trener Željko Obradović dočekani su aplauzom prilikom izlaska na teren, ekipa Reala zvižducima, ali nije bilo uobičajene pesme i skandiranja.

Košarkaši Partizana igrali su u u crnim dresovima, a na grudima je ispisano ime osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Pre utakmice, navijači su ispred Arene u tišini palili sveće i ostavljali cveće.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu ujutro u oružanom napadu jednog učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

A na terenu, Madriđani su mnogo bolje počeli utakmicu i veoma brzo i lako stigli do dvocifrene prednosti.

U drugoj četvrtini su se crno-beli u značajnoj meri "probudili" i zahvaljujući raspoloženom Zeku Ledeju vratili rezultatsku neizvesnost.

Uprkos naletima domaćina, Real je u drugom poluvremenu nastavio da održava prednost.

U poslednjem minutu Partizan se približio na dva poena zaostatka, ali je centar gostiju Valter Tavares otklonio sve dileme oko pobednika.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.