Partizan: Puna podrška treneru Nikoliću, Škuletić ostaje

Izvor: Politika, 31.Dec.2014, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Puna podrška treneru Nikoliću, Škuletić ostaje

BEOGRAD – Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan saopštio je da šef stručnog štaba Marko Nikolić ima punu podršku i da će i dalje voditi ekipu crno-belih, trenutno vodećih na tabeli Superlige Srbije.

Poslednjih dana pojedini mediji spekulisali su da će novo rukovodstvo Partizana smeniti Nikolića i na njegovo mesto postaviti Ivana Tomića, iako je tim završio jesenju sezonu sa šest bodova više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

„Nakon podrobne analize >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rada sadašnjeg trenera došlo je do jednoglasne podrške Nikoliću, tako da Partizan i dalje računa na njegove usluge, sa željom da se nastave dobri rezultati koje je postigao. Povod za ovakvo obraćanje su informacije koje su se pojavile u medijima u vezi sa nekim odlukama koje, ili uopšte nisu bile donesene, ili nisu bile ni na dnevnom redu ovog tela”, navodi se, između ostalog, u saopštenju UO Partizana.

Dodaje se da je novoformirani UO došao u vreme „koje se može okarakterisati kao katastrofalno” i da su kao prvi cilj postavljeni „transparentnost i otvorenost u radu”.

„Verujemo da su toga svesni i predstavnici medija, a i ljubitelji fudbala i navijači Partizana, jer su već posle prve sednice UO imali uvid u vrednost ugovora igrača, što je bilo nezamislivo u dosadašnjoj praksi. Isto tako je pred novi UO, takoreći odmah posle konstituisanja, stajala primamljiva ponuda francuskog kluba Lil za transfer trenutno prvog strelca lige Petra Škuletića, što bi poprilično popravilo nezavidnu finansijsku situaciju kluba, ali je u skladu sa politikom koju želi da sprovede u svom mandatu UO jednoglasno odbio ponudu želeći da klub gradi na zdravim osnovama, a ne na pukoj prodaji igrača”, ističe se u saopštenju crno-belih.

Zaključeno je da je Nikolić ostvario zadovoljavajuće rezultate, imajući u vidu igračke i organizacione potencijale kojima Partizan danas raspolaže.

„Međutim, konstruktivna analiza rada trenera prerasla je u poluinformacije i brze reakcije pojedinih medija, što je rezultiralo objavljivanjem vesti da je Nikolić praktično smenjen iako o tome UO nije ni raspravljao. Takve vesti izazvale su reakciju javnosti, što je razumljivo kada se radi o Partizanu i Nikoliću. Naviknuti na dosadašnji rad Upravnih odbora, novinari, a i javnost stekli su utisak da će i ovaj raditi neprofesionalno i daleko od institucija, pa se svaka i manje pouzdana informacija odmah našla na naslovnim stranicama novina”, navodi se u saopštenju.

„Ovaj put, o svakoj velikoj i krupnoj odluci koja se bude donosila u ovome telu, a smena trenera to svakako jeste, javnost će blagovremeno biti obaveštena na isti način na koji je bila obaveštena o odluci o Škuletiću ili o spisku Partizanovih obaveza prema svojim fudbalerima. Novi UO ne traži ni od javnosti ni od medija strpljenje i razumevanje, za to nema vremena, i javnost i navijači žele rezultate odmah i sada. Nažalost, ti rezultati nikada neće doći ukoliko se katastrofalna slika organizacije u FK Partizan ne izmeni, a Upravnom odboru to je prevashodni zadatak”, zaključuje se u saopštenju UO Partizana.

Prošlog četvrtka Skupština Partizana izabrala je Zorana Popovića za novog predsednika kluba, potpredsednici su Ljubiša Tumbaković (zadužen za sportska pitanja), Milorad Vučelić (odnosi sa javnošću) i Vojislav Nedić (pravna pitanja), a članovi Upravnog odbora Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković, Dragan Veljović i Vladimir Vrbaški.

Tanjug

objavljeno: 31.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.