Partizan - Jagodina, BSK - Zvezda

Izvor: B92, 16.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Jagodina, BSK - Zvezda

U subotu je na programu 19. kolo Jelen Superlige. Partizan pred praznim tribinama dočekuje Jagodinu, Zvezda gostuje BSK-u, a Vojvodina dočekuje Slobodu.

Ove utakmice biće poslednja provera pred polufinalne mečeve domaćeg Kupa koji se igraju u sredu.

U prve tri utakmice prolećnog dela prvenstva 'crno-beli' su osvojili 5 bodova, pa prednost u odnosu na večiog rivala iznosi samo šest bodova. Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u prvom meču u Jagodini slavio sa 1:0.

Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da će "njegov tim pokušati da se suprotstavi braniocu titule".

Crvena zvezda je ostvarila sve tri pobede. Savladani su Spartak, Javor i Smederevo, pa će ’crveno-beli’ u Borči pokušati da nastave pobednički niz. BSK je trenutno 12. na tabeli sa 18 bodova.

Robert Prosenečki je istakao da je "njegovim igračima ovaj meč važniji od predstojećeg derbija u Kupu".

Trener kluba iz Borče Veličko Kaplanović rekao je da "njegovi fudbaleri imaju pravo na nadu u meču sa Crvenom zvezdom".

Vojvodina je u Novom Pazaru došla do prve pobede u nastavku sezone, pa će ekipa Dejana Vukićevića pokušati da dođe i do prvog prolećnog trijumfa na domaćem terenu. Protivnik je Sloboda Point koja je bila bolja od Borca, izgubila od Jagodine i igrala nerešeno sa Partizanom.

Trener Novosađana Dejan Vukićević rekao je da će "njegovi igrači protiv Slobode pokušati da se iskupe za prethodno loše izdanje pred svojim navijačima".

Borac će pred gostovanje Vojvodini u polufinalu Kupa dočekati Hajduk iz Kule. Čačani su 14. na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova, dok je Hajduk 11. sa 19.

U malom gradskom derbiju igraju Rad i OFK Beograd. ’Građevinari’ su veoma dobro počeli prolećni deo sezone. Pobeđeni su Sloboda i Metalac, dok golova nije bilo na meču sa Novim Pazarom. ’Romantičari’ su do sada zabeležili samo jednu pobedu i to protiv Hajduka. Utakmica na Banjici biće odigrana pred praznim tribinama, zbog kazne koja je izrečena Radu.

Spartak dočekuje Novi Pazar. Pazarci na meč putuju bez navijača, jer ih je Disciplinska komisija FSS kaznila zbog ispada na meču sa Radom. Portparol kluba najavio je da će se Novi Pazar žaliti na izrečenu kaznu.

Parovi 19. kola:

Borac – Hajduk

BSK – Crvena zvezda

Smederevo – Radnički 1923

Javor – Metalac

Spartak Zlatibor voda – Novi Pazar

Vojvodina – Sloboda Point

Rad – OFK Beograd

Partizan – Jagodina

Svi mečevi počinju u 14.30 časova, osim meča Partizan - Jagodina, koji je na programu u 17. časova.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.