Partizan - Dolazi Đoletovo vreme... (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Dolazi Đoletovo vreme... (video)

Da li je gol na Banjici ujedno i njegov zalet za Evropu?

Partizan je dobio još jednog aduta pred meč drugog kola Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva.

Naravno, za veliki potencijal Đorđa Jovanovića znalo se mnogo ranije, ali ovaj 18-godišnji momak je od početka sezone bio u senci najpre Uroša Đurđevića, a sada Ognjena Ožegovića i Tea Solomona.

Tokom letošnjih priprema, Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je pokazao da se na njega mora ozbiljno računati, pogotovo posle one sjajne partije protiv Kopenhagena, kada je pobedi crno-belih od 3:2 doprineo sa dva postignuta gola.

Potom je, međutim, usledilo svojevrsno zatišje. Od početka sezone dobijao je priliku ''na kašičicu''. Najveću minutažu imao je protiv Javor Matisa u Humskoj (2:1) i Vojvodine u Novom Sadu (1:0), kada je na terenu provodio otprilike po pola sata, ali posle prvog meča sa Videotonom u Beogradu (0:0), kada je odigrao 11 minuta, u narednih šest utakmica ga nije bilo u igri.

Čak u četiri uzastopne utakmice pre jučerašnjeg gostovanja Radu nije bio ni u protokolu, pa je na Banjici bio ''gladan'' i igre i golova. Samo pet-šest minuta pošto je zamenio Ožegovića, Jovanović je uspeo da probije bedem ''Građevinra'' i postigne ključni pogodak u pobedi od 4:2.

Utisak je, sjajan tajming za prvi Jovanovićev prvenstveni gol u seniorskoj konkurenciji, četiri dana pred duel sa kijevskim Dinamom u drugom kolu Lige Evrope.

Teško je očekivati da bi Miroslav Đukić mogao da ga ''baci u vatru'' već od prvog minuta, ali čini se da se veliko Jovanovićevo samopouzdanje i ogromna želja mora iskoristiti u ovom meču, kao ''kec iz rukava'' u duelu sa Ukrajincima.

Naravno, odlično je za Partizan što su pred utakmicu sa Dinamom proradili i Ožegović i Tavamba, pa bi odbrana gostiju mogla u četvrtak da bude na velikim mukama, iako će crno-belima u ofanzivi mnogo nedostajati povređeni Zoran Tošić.

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.