Partizan - Dinamo Kijev BEZ publike!

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Dinamo Kijev BEZ publike!

Žalba crno-belih na kaznu koju im je UEFA izrekla 7. avgusta nije uvažena. Vuletić: "Traženo je i isključenje Partizana iz Evrope, zahtevamo pomoć publike".

Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije odbila je apel FK Partizan da se ublaži kazna od dve utakmice igranja bez publike na svom stadionu, koju je 7. avgusta izrekla Disciplinska komisija UEFA.

Crno-beli su bili lišeni podrške svojih navijača u prvoj utakmici protiv Videotona (na tribinama je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo stotinak pristalica gostiju), a isto tako biće 28. septembra, kada u okviru 2. kola B grupe Lige Evrope na stadionu u Humskoj ulici bude gostovao slavni Dinamo Kijev.

Kapije stadiona, što se tiče evrotakmičenja, ponovo će biti otvorene 2. novembra za duel sa albanskim Skenderbegom, a treći meč u Beogradu na programu je 23. novembra, protiv švajcarskih Jang Bojsa.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Partizan i novčano, sa 130.000 evra, na šta se prvak Srbije nije žalio.

Kazna je izrečena zbog političkih parola i transparenata koje su navijači istakli tokom meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Budućnosti, kao i zbog incidenata u utakmici trećeg pretkola protiv Olimpijakosa.

Evo šta je povodom odbijanja žalbe izjavio potpredsednik Partizana, dr Vladimir Vuletić.

"Odluka Žalbenog veća plod je okolnosti da je FK Partizan višestruki povratnik u pogledu prekršaja Disciplinskog pravilnika UEFA. Predsedavajući Veća je istakao da smo već bili suspendovani iz evropskih takmičenja nakon utakmice sa Zrinjskim, da nam je delimično zatvaran stadion nakon utakmice sa Totenhemom, da je ovo i dalje najniža kazna koja se može izreći jednom višestrukom povratniku".

"Problem dodatno predstavlja činjenica da se na snimcima, koji su u četvrtak prezentovani na saslušanju, čuju i majmunski krici na utakmici sa Olimpijakosom, da na ulazima na južnoj tribini postoje grafiti sa nacističkim sadržajem, po mišljenju inspektora UEFA. On je tražio i isključenje FK Partizan na tri godine iz evropskih takmičenja, međutim, uprkos tome što smo uspeli da se izborimo protiv ovakve odluke, moramo da budemo maksimalno obazrivi u narednom periodu", poručio je Vuletić.

On je kao "kuriozitet" istakao činjenicu da "UEFA raspolaže i poluprivatnim snimcima nekih domaćih portala i fizičkih lica koja su slala sadržaje direktno u evropsku kuću fudbala".

"Predsedavajući je, nakon saslušanja, u privatnom razgovoru naveo da je uprkos izuzetnoj argumentaciji našeg tima u pogledu 'rasističkih poruka', koje smo uspeli da odbranimo, izbrojano preko 10 drugih prekršaja, koje je publika na stadionu počinila. Među njima su ubacivanje predmeta, topovski udari, gađanje igrača suprotnog tima, blokirani prolazi na stadionu, upadi neovlašćenih lica u delove stadiona namenjene službenim licima UEFA i tako dalje".

"Naš tim je uspeo da dva puta ove godine spreči isključivanje FK Partizan iz Evrope, međutim, ne može dalje sam. Publika mora razumeti da Partizan zahteva i njihovu pomoć", zaključio je Vladimir Vuletić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.