Park spreman za vaterpolo spektakl

Izvor: Mondo, 08.Maj.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Park" spreman za vaterpolo spektakl

Radnički iz Kragujevca spremno dočekuje finalnu seriju plej-ofa prvenstva Srbije protiv Partizana. U klubu veruju da će im treće finale doneti prvu titulu.

Foto: MN Press

Radnički i Partizan - prvi put u borbi za titulu prvaka Srbije!

Finalnu seriju vaterpolisti Radničkog i Partizana započeće u subotu, od 18.45 sati, na zatvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bazenu Sportskog centra "Park" u Kragujevcu.

"Crveni đavoli" su favoriti i u svom trećem uzastopnom finalu pokušaće da osvoje prvu titulu. Crno-beli, sa druge strane, igraju za 26. trofej prvaka države, ali ga čekaju od 2012. godine.

Po svemu sudeći, ljubitelje vaterpola očekuju izuzetno interesantna i neizvesna nadmetanja, poput svih ovosezonskih duela u kojima su se ova dva tima sastajala.

Najpre su u regionalnoj Triglav ligi, Kragujevčani slavili na Banjici (8:4), ali su se crno-beli revanširali (10:8), nanevši Radničkom prvi poraz u istoriji u "Parku". Zanimljivo je da su crveni prethodno prekinuli šestogodišnju dominaciju Partizana od 118 pobeda, koja je trajala od 2006. do 2012. godine.

"U goste nam dolazi jedan od najvećih svetskih klubova, prema kom uvek imamo respekta. Ove godine su nas čak pobedili na našem bazenu. To dovoljno govori koliko će biti interesantna i neizvesna cela finalna serija. Spremni dočekujemo finale, uz kadrovske probleme zbog odustajanja nekih igrača, ali to ne umanjuje našu želju da konačno donesemo ovaj trofej u Kragujevac", rekao je Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Ovi rivali sastali su se i u finalu Kupa Srbije, u Bečeju, gde su Kragujevčani osvojili prvi trofej (5:4), a sada žele da iz trećeg pokušaja dođu i do šampionske titule.

"Svi želimo da sve protekne u najboljem, sportskom redu, da ne bude problema i pozivamo publiku na fer ponašanje, kakvo je u Kragujevcu uvek bilo. Pozivamo sve ljude koji navijaju za Radnički da nam pomognu da osvojimo ono što već treći put zaredom pokušavamo. Dve najbolje ekipe u državi igraju i finalu, a u bazenu ćemo rešiti ko je bolji. Ništa nas ne može poremetiti, situacija je takva kakva je, ali su igrači odavno svima stavili do znanja da igraju i da se bore i siguran sam da će dati sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno", podvukao je Vasović.

Ulaznice su u prodaji na info putlu zatvorenog bazenu SC "Park" po ceni od 150 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.