Panter u Barseloni!

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 07:58

Panter u Barseloni!

Košarkaš Partizana Kevin Panter karijeru neće nastaviti u tom klubom.

Posle dve godine u crno-belom dresu, sjajni šuter se dogovorio sa Barselonom prema navodima "Jurohupsa".

Došlo je vreme da Panter naplati partije koje je pružao u dresu Partizana, pa će sa katalonskim klubom potpisati dvogodišnju saradnju vrednu 6.000.000€ ukupno.

Međutim, to je samo bruto iznos, pa će Panter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaista zarađivati tek nešto preko milion i po (1.544.636€) što je identično plati koju navodno ima u Partizanu.

U drugoj sezoni je predvodio ekipu do Top 8 faze, a tokom sezone u Evroligi je u proseku beležio 16,1 poen, 2,5 asistencija i 2,1 skok uz gotovo 50/40/90 šuterske procente.

Na domaćoj sceni je bio ključni faktor u prvoj tituli ABA lige Partizana posle 10 godina. Na putu ka istoj je ubacivao 12,5 poena uz 3,1 asistenciju i 2,4 skoka. Naročito se istakao u "majstorici" gde je postigao 32 poena.

Panter je pre Partizana igrao za Lavrio, Antverpen, AEK, Virtus, Olimpijakos i Olimpiju Milano između ostalih. Na stolu je imao i ponudu Panatinaikosa vrednu (navodno) 2,5 miliona po sezoni, ali će veteran ipak put Španije.

Tamo će sarađivati sa Rodžerom Grimauom koji je tokom ponedeljka preuzeo vođenje ekipe od Šarunasa Jasikevičijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.