Panter tragičar – Partizan pao u Pireju posle produžetka

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 22:46

Panter tragičar – Partizan pao u Pireju posle produžetka

Košarkaši Partizana izgubili su protiv Olimpijakosa u Pireju sa utakmicu četvrtog kola Evrolige sa 98:94 (28:21, 21:22, 10:26, 26:16, 13:9).

Najefikasniji u timu crno-belih je bio Zek Ledej sa 18 poena, jedan manje je imao Panter, dok je Smailagić ubacio 16 poena.

Partizan sledeći meč igra na svom terenu protiv Crvene zvezde.

Kod Olimpijakos Jorgos Larencakis je bio najnolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 19 poena, Milutinov je imao 16 poena, Piters je ubacio 15 poena.

Dobro je krenula utakmica za crno-bele koji su imali prednost od 8:5, posle prednost Olimpijakosa od 5:3. Crno-beli su prednost stekli posle trojki Kaminskog. Nažalost po crno-bele posle toga je usledila serija Olimpijakosa od 8:0, kojim je dosta kumovao i skok u napadu, što je bio veliki problem za crno-bele i na prošloj utakmici protiv Barselone.

Mučili su se crno-beli sa igrom u odbrani u tim trenucima. Seriju domaćih je tada prekinuo Zek Ledej koji je bio najraspoloženiji u ekipi Partizana, i postizao je poene iz nekih teških situacija.

Uspeo je Partizan do kraja prvog kvartala da smanji na 24:20, posle Doužera, ali je Nikola Milutinov na kraju uspeo da dovede prednost Olimpijakosa na 28:21.

U drugoj četvrtini je Olimpijakos dodatno pojačao energiju u odbrani, crno-beli su dosta teško dolazili do poena. Prednost Olimpijakosa se povećavala i u jednom trenutku u ovom kvartalu je bila i +12. Ali je Partizan preko Ledeja koji je vukao ekipu u ovoj kvartalu nekako održavao pristojan minus crno-belih. Do kraja prvog poluvremena Partizan je uspeo da svede rezultat na dostojnih 49:43

Onda u drugoj poluvremen potpuno druga slika.

Alen Smailagić je perfektno otvorio treću četvrtinu sa serijom poena, koja je iznosila 18:2, crno-beli su dosta lakše dolazili do poena i ono što je bitno dobro zagrađivali skok u napadu. Prednost crno-belih je rasla, Alenu se pridružio potom Kevin Panter i proradila je cela ekipa Partizana. Košarkaši Olimpijakosa su stali i bili su u šoku šta im se desilo. Do kraja trećeg kvaratala Partizan je uspeo da održi prednost i u poslednju četvrtinu uđe sa 69:59.

Nažalost kako je vreme odmicalo tako se topila prednost Partizana. Moramo reći da su dosta grešili u odbrani košarkaši crno-belih, jer su nekoliko puta košarkaši domaćih ostajali sami. Kako se utakmica bližila kraju tako je lopta bila sve više kod Pantera, koji je uglavnom pogađao za dva, u presudnim trenucima regularnog dela meča nije pogađao, imao je neke loše odluke. Tu su se desile i neke diskutabilne odluke sudija, koje su išle na ruku Olimpijakosa.

I kada su se svi nadali da će Partizan posustati, tako je Džejms Naneli pogodio na minus tri na sekundu do kraja trojku i tako održao Partizan u životu i otišli smo u produžetak.

Tu je junak bio Larencakis, koji je odigrao najbolju utakmicu u ovoj sezoni Evrolige, pogodio je sva slobodna bacanja koje je izveo. Olimpijakos je igrao veoma agresivnu odbranu i uprkos tome je Partizan se do kraja meča držao u životu, ali je na kraju ipak poklekao i upisao treći poraz u ovoj sezoni Evrolige.

Na kraju se dolazi do zaključka da Partizanu ipak nedostaje jedna dominantna petica, jer je na ovom meču Nikola Milutinov zadavao veliki problem centrima Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović otkrio jednu stvar iz Pireja koju bi promenio

Izvor: B92, 19.Okt.2023

Trener Partizana Željko Obradović bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe u Pireju protiv Olimpijakosa posle produžetka (98:94)...Crno-beli su imali veliku prednost, a na kraju su oni bili ti koji su morali da jure zaostatak i da Džejms Naneli nije bio mirne ruke ne bi bilo ni dodatnih pet minuta...Tamo...

Nastavak na B92...

ANKETA Da li je Partizan oštećen u Pireju? VIDEO

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 07:58

Košarkaši Partizana upisali su i treći poraz u Evroligi ove sezone u Pireju protiv Olimpijakosa (98:94), nakon završnice koju su obeležile diskutabilne odluke...Sudijske, naravno, a naročito se istakla ona prilikom situacije u kojoj je Kevin Panter navodno vratio loptu na svoju polovinu...Kapiten...

Nastavak na B92...

Olimpijakosova pobeda nad Partizanom je bila rekordna

Izvor: B92, 20.Okt.2023

Košarkaši Olimpijakosa su po 22. put u svojoj istoriji slavili posle produžetaka u Evroligi...Poslednji u nizu takav trijumf se dogodio protiv Partizana u četvrtom kolu nove sezone (98:94), što je bio 33. put da ekipa iz Pireja igra dodatnih pet minuta...Sa pobedom nad crno-belima su postavili rekord...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.