Pančevci u trci za vicešampionsku titulu

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevci u trci za vicešampionsku titulu

Prvi put u bogatoj istoriji pančevačkog sporta, za dva dana dva kluba su u svom gradu odigrala veoma važne prvenstvene utakmice protiv Partizana. Najviše su uživali navijači.
Košarkaši Tamiša bili su ravnopravan protivnik Partizanu tokom čitavog prvog poluvremena i gosti nisu imali rešenje za Jekovića koji je bio nepogrešiv u šutu za tri poena, dok je centar Knežević ispod koša zadavao mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problema Gagiću i Pecarskom.

"Pokušali su da daju sve od sebe", Bojan Jovičić, trener KK Tamiš - Pančevo, "u prvom poluvremenu izgledalo pristojno, ali u drugom smo se raspali u napadu i Partizan je svojim kvalitetom to iskoristio i lagano priveo utakmicu kraju."
Partizan je pokazao svoju snagu u drugom poluvremenu i na kraju je pobedio sa 88:62. Trener gostiju Andrea Trikieri smatra da su ovakve utakmice dobre za razvoj sporta, ali da treba promeniti sistem takmičenja i predlaže da u domaćem prvenstvu svi igraju bez igrača iz inostranstva:
"Svaki put kad igramo ovakve utakmice igramo sa ekipama koje znaju da igraju košarku. Ako nismo fokusirani dva igrača su otvorena za svaku akciju i to je razlika između Srbije i drugih zemalja."
Rukometaši Dinama pobedili su Partizan sa 32 : 28, i tako ostali u trci za vicešampionsku titulu i plasman u SEHA ligu.
"To je jako dobro za pančevački sport, izuzetno važno", ističe Ivan Petković, trener RK Dinamo - Pančevo, "Partizan je sam po sebi veliko ime, a ono što je meni drago kao nekome ko je iz ovog grada i ko radi u kontinuitetu ovde već pet godina da je Dinamo došao na taj nivo da to bude derbi kola."
Na kraju utakmice legenda pančevačkog rukometa Branko Radanović oprostio se od pančevačke publike i poslednji meč će dugo pamtiti, jer je pobedom u derbiju zavšio veoma uspešnu karijeru.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.