Pad srpskog bicikliste u Češkoj

Izvor: B92, 06.Maj.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad srpskog bicikliste u Češkoj

Biciklista Miloš Borisavljević, juniorski reprezentativac Srbije nije završio junorsku "Trke mira" za svetski omladnski Kup nacija u okolini Terezina u Češkoj.

Član kraljevačkog Metalca pao je na oko 300 metara pre cilja poslednje, četvrte, etape, ali se nije povredio.

"Bio je u deset kada je počeo sprint kada je grupa pala. Prošao je bez težih posledica, ali je propustio priliku da se nađe na pobedničkom postolju i time kruniše dobru vožnju", rekao je selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saša Gajičić.

Selektor sprskih biciklista je anlazirao i rezultate ostalih takmičara.

"Luku Kotura iz Partizana je u trećoj etapi uhvatila vremenska rampa i nije startovao u četvrtoj. Treću etapu inače zovu „kraljevskom" i veoma je teška. Borisavljević je stigao 31. sa 5,31 minut zaostatka, Aleksandar Mitić iz Partizana je bio 92, a Stefan Stefanović iz čačanskog Borca 97. U poslednjoj etapi slavio je Francuz Kovalski u sprintu, Aleksandar Mitić je došao sa prvom grupom, a Stefan Stefanović ispod minuta u drugoj grupi."

U generalnom plasmanu pobedio je Danac Eg ispred zemljaka Andersena i Rusa Aslanova. Borisavljević je završio na 31. mestu sa 7,02 minuta slabijim vremenom. Na 98. mestu trku je završio Aleksandar Mitić, a na 101. Stefan Stefanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.