PUNI KASU: Marković Partizanu donosi novih 625 hiljada evra

Izvor: HotSport.rs, 06.Sep.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUNI KASU: Marković Partizanu donosi novih 625 hiljada evra

Srpski reprezentativac Lazar Marković ne prestaje da donosi novac praznoj kasi kluba iz Humske ulice iako već dve sezone ne igra za vicešampiona Srbije.

Naime, novi član Liverpula je najpre otišao iz Partizana za sumu od oko 10 miliona evra. Međutim, nakon što ga je portugalski klub tokom leta prodao u Liverpul za sumu od 25 miliona evra, crno-belima je pripalo još 1.650.000 evra od klauzole po prodajnom ugovoru s Benfikom.
Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << to nije sav novac koji će popularni Markec doneti bivšem klubu. Naime, zahvaljujući odluci FIFA od pre nekoliko godina „naknada za razvoj igrača“, FK Partizan će od prodaje Markovića u Liverpul zaraditi dodatnih 625.000 evra.
Prevedeno, samo od transfera Markovića iz Benfike u Liverpul, crno-beli su zaradili sumu od 2.275.000 evra. Primera radi, ekipa Partizana je ove sezone bila u situaciji da pregovara oko prodaje zamenika kapitena Vojislava Stanovića za sumu od oko 600.000 evra u Palermo.
Po navedenoj klauzuli, klub ima pravo na naknadu za razvoj igrača, prilikom njegovog prvog, ali i svakog narednog transfera sve do sezone u kojoj je igrač napunio 23 godine, piše Sportski žurnal.
Marković je, kao što je poznato, u Partizan stigao sa svojih 12 godina. U dresu crno-belih debitovao je 2011. godine protiv Škendrije, pošto mu je tadašnji trener Aleksandar Stanojević ukazao poverenje. Ostatak priče svima je dobro poznat…
hotsport.rs
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Advokat: Francuzi neka budu putokaz kako kroz kvalifikacije


FSS PRATI MODU: ‘Orlovi’ dobili nove gostujuće dresove (FOTO)


FORMULA JEDAN: Hamiltonu pol pozicija u Monci




Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.