PULS MOĆI U BEOGRADU: Španci se DIVE transferima Partizana i Zvezde!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 13:06

"PULS MOĆI U BEOGRADU": Španci se DIVE transferima Partizana i Zvezde!

Imaju šta i da vide...

Beogradski klubovi, Partizan, a pogotovo Crvena zvezda žele da naprave korak napred u Evroligi u odnosu na prošlu sezonu, pa i jedni i drugi ovog leta vuku sjajne poteze u prelaznom roku kako bi bili konkurentni za plasman na fajnal-for elitnog evropskog takmičenja. Španska ''Marka'' se još ranije pozabavila Zvezdinim brojnim kvalitetnim pojačanjima, a na tu temu piše i tamošnji ''As'', >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je priču proširio i na Partizanove poteze tokom letnje pijace.

''Puls moći u Beogradu'', naslov je teksta koji je objavio ''As''.

''Partizan i Crvena zvezda konkurišu na tržištu veoma ambicioznim potezima. Mirotića čeka Željko Obradović. Duško Ivanović već ima devet potpisa'', piše na početku teksta.

Zatim je napravljen kraći osvrt na situaciju oko Mirotića, kao i na priče o još nekim potencijalnim pojačanjima Partizana i Crvene zvezde.

- Nikola Mirotić je veoma blizu toga da napusti Barsu i bude novi igrač Partizana koji radi punom parom sa svojim velikim rivalom iz Beograda. Crvena zvezda je mislila i na Mirotića, završili su devet potpisa i sada pokazuju interesovanje za Korija Higinsa, piše Sportski žurnal, kome Barselona želi da raskine preostalu godinu ugovora. On još uvek nije u planovima Partizana, kao ni Nik Kalates, iako traže pleja i centra - navodi ''As''.

Podseća se dalje da se Partizan vratio u Evroligu prošle sezone posle suspenzije CSKA zbog rata u Ukrajini, da je bio na pragu F4 posle 2:0 u pobedama nad Realom i da je sezonu završio osvajanjem AdmiralBet ABA lige, gde je svrgnuo Zvezdu sa trona.

- Da smo se kvalifikovali (u plej-of), imali bismo realne šanse da osvojimo', rekao je u aprilu Duško Ivanović, trener 'rohiblankosa' (crveno-belih).

Rastuća ambicija koju je tržište transfera potvrdilo. U Crvenoj zvezdi je bilo nedoumica sa odlascima Kampaca, Vildoze, Dobrića i Petruševa, ali je klub brzo reagovao. Već devet potpisa: Nejpir, Teodosić, Dos Santos, Hanga, Giedraitis, Davidovac, Bolomboj, Tobei i Marko Simonović - piše ''As'' i zaključuje:

- Uklapanje (Zvezdinog) tima se ne čini lakim. Obradović je, čekajući Mirotića, video kako su Jaramaz i Ponitka pojačali svoj tim i, što je još važnije, kako su tri stuba nedavno završene sezone potpisala svoje nove ugovore: Kevin Panter (veoma tražen u Barsi), Džejms Naneli i Zek Ledej. Željko je izgubio, da, Egzuma, Madara i Lesora (sa Papapetruom nije računao), pa, pored Crnogorca, čeka i pleja i centra. Ostalo je još vremena za letnju pijacu, a dva glavna beogradska kluba su na delu, u punom jeku - zaključuje ''As''.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.